Referendum. Radu Banciu: Să știți că nu e o glumă! Ca să nu îi faceți imbecili din prima...

Radu Banciu
Radu Banciu

Radu Banciu a vorbit, în ediția de joi a emisiunii „Lumea lui Banciu” de la B1 TV, despre referendumul din Elveţia, programat pentru acest weekend. Votul este legat de un subiect care a divizat ţara. Mai exact, dacă fermierii care lasă coarnele vitelor şi caprelor să crească vor primi subvenţii.

„La sfârșitul săptămânii, mai exact duminică, este un referendum. Stați liniștiți, nu e la noi. Nu e un referendum despre remanierile guvernamentale, deși ar fi fost, poate, util. Și așa banii se duc pe apa sâmbetei. Este un referendum în Elveția. Ei bine, în Elveția discuția este următoarea: dacă vacile și caprele pot să aibă coarne. Să știți că nu e o glumă. Acesta este referendumul pentru care este chemat poporul elvețian duminică", a spus Radu Banciu la B1 TV.

Referendum pentru demnitatea animalelor

„Fermierul Armin Capaul a stat la originea acestei inițiative populare pentru demnitatea animalelor. Asta se va vota duminică. Elvețienii sunt invitați să voteze dacă sunt de acord ca fermierii care lasă animalele să aibă coarne pot primi o subvenție anuală. Acum, ca să nu îi faceți imbecili din prima pe elvețieni, că nu aveți de ce, să știți că ei au terminat cam cu toate. Acolo nu mai sunt crize politice, nici probleme de infrastructură, remanieri. Țara este pe roate", a afirmat Radu Banciu, adăugând: „În momente de răgaz, îți mai poți permite câte un referendum pentru demnitatea animalelor”.

De precizat că trei sferturi dintre vitele din Elveţia, un simbol naţional şi o atracţie turistică, au coarnele tăiate sau eliminate prin inginerie genetică.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel