Referendum Catalonia. UE intervine în criză: A sosit timpul

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat că a sosit timpul pentru dialog, dar cu 'respectarea Constituției' spaniole, pentru a se rezolva grava criză politică din Catalonia, transmit AFP și DPA, scrie Agerpres.

A sosit timpul să dialogăm, să vorbim, să găsim o cale de a ieși din impas respectând ordinea constituțională spaniolă, a pledat Timmermans, în dezbaterea de urgență organizată în plenul Parlamentului European, reunit la Strasbourg.

Timmermans și-a reafirmat sprijinul pentru guvernul de la Madrid în disputa sa cu autoritățile catalane.

El a estimat că imaginile din Catalonia de la referendumul desfășurate duminică l-au 'întristat', dar a precizat că este datoria oricărui guvern de a 'susține statul de drept, chiar dacă uneori este nevoie de folosirea proporțională a forței'.

Dacă legea nu îți oferă ceea ce dorești, te poți opune legii, poți acționa pentru a schimba legea, dar nu poți ignora legea, a subliniat reprezentantul executivului UE.

Frans Timmermans a reiterat poziția Comisiei Europene conform căreia disputa este 'o problemă internă a Spaniei', dar le-a cerut tuturor părților să urmeze 'calea dialogului și a cooperării'.

La rândul său, eurodeputatul Manfred Weber, liderul grupului popularilor, de centru-dreapta, din Parlamentul European, a cerut ca dialogul să se poarte numai "în interiorul Spaniei" și în cadrul legilor acestei țări, dar a insistat că în opinia sa referendumul pentru independența Cataloniei a fost ilegal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel