Referendum Catalonia, oficiali arestați. Mii de oameni, în stradă

catalonia
catalonia

Mii de catalani au ieșit miercuri în stradă după arestarea a 13 membri ai guvernului acestei regiuni din nord-estul Spaniei, care vrea să organizeze un referendum interzis de justiție.

Liderul catalan a acuzat Madridul că a impus de facto starea de urgență, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Mii de persoane s-au adunat în centrul Barcelonei pentru a protesta împotriva arestărilor. În fața Departamentului de Afaceri Externe, un jurnalist al AFP a văzut cum mai mulți manifestanți au încercuit și au lovit o mașină a Gărzii Civile și a asistat la câteva busculade între polițiști și manifestanți.

"Afară cu forțele de ocupație!", au strigat unii manifestanți la Barcelona. "Vom vota pentru a fi liberi", se putea citi pe unele pancarte.

O purtătoare de cuvânt a Gărzii Civile a confirmat pentru AFP "arestarea a 13 înalți responsabili ai guvernului Cataloniei și efectuarea a 22 de percheziții" în cadrul operațiunilor executate de forțele de ordine pentru a împiedica desfășurarea referendumului la 1 octombrie.

Guvernul "a suspendat de facto autonomia Cataloniei și aplică de facto starea de urgență", a afirmat liderul catalan Carles Puigdemont după aceste arestări, acuzând totodată guvernul spaniol că este totalitar și că încalcă drepturile fundamentale.

"Avem cu toții obligația de a respecta legea", a declarat anterior, la Madrid, premierul Mariano Rajoy în timpul unei furtunoase sesiuni parlamentare în cadrul căreia un grup de aleși catalani a părăsit ședința în semn de protest.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel