REFERENDUM CATALONIA, despărțire Spania, 1 octombrie 2017. Ultimele informații-UPDATE

Referendumul pentru despărțirea Cataloniei de Spania este asigurat de Guvernul regional al Cataloniei, în ciuda interdicției date de la Madrid. 

UPDATE ORA 19: 09 Referendum în Catalonia: Peste 460 de răniți în confruntările cu poliția spaniolă, anunță primarul Barcelonei 

Mai mult de 460 de persoane au fost rănite în confruntările violente cu poliția duminică, în ziua referendumului privind independența Cataloniei, a comunicat primarul Barcelonei, Ada Colau, transmite DPA

'Peste 460 de persoane rănite în Catalonia deja. Ca primar al BCN cer încetarea imediată a asalturilor poliției împotriva populației lipsite de apărare', a scris Ada Colau pe Twitter. 

Autoritățile secesioniste catalane au acuzat poliția spaniolă de brutalități 'nejustificate', după ce polițiști în echipament de intervenție au pătruns în forță în școli și alte clădiri publice desemnate ca secții de vot, și au confiscat materiale electorale. Susținători ai referendumului ocupaseră aceste sedii încercând să le mențină deschise pentru procesul de votare. 

UPDATE 16:32. El Pays: Procuratura spaniolă a deschis o anchetă împotrivă conducerii poliției din Catalunya pe motiv de implicare politică și favorizare a demonstranților. 

Președintele guvernului catalan, Puigdemont se declară dezamăgit de UE pentru că nu au susținut referendumul pentru independența Catalunyei.
Guvernul catalan a făcut publică cifră de 337 de răniți, până la această oră în urmă violențelor dintre poliție și demonstranți

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. ”Între 12 si 14, ora Spaniei, au avut loc concentrații pro unitate în marile orașe” a transmis Cătălin Șerbu, român aflat în Spania, pentru DCNews. 

(w670) 

foto: Cătălin Șerbu

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Prefectul Cataluniei, Enrico Millo, a declarat, pentru Gazeta de Spania, că ”polițiștii catalani au primit ordinul să împiedice desfășurarea referendumului ilegal și ar fi trebuit să evite deschiderea centrelor, dar, din păcate, nu acesta a fost cazul”. 

”Linia politică a depășit linia profesională punând în pericol într-un mod iresponsabil prestigiul unei forțe de poliție”, a mai spus acesta, explicând intervenția Poliției Naționaleși a Gărzii Civile, trimise ca întăriri în Catalonia.

”Poliția și garda civilă au fost nevoite să acționeze"” a explicat el, precizând că această acțiune nu vizează ”persoane”, ci ”material electoral”. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Poliţia spaniolă a tras cu gloanţe de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulenţelor legate de referendumul interzis pentru independenţa Cataloniei, potrivit mai multor persoane citate de ziarul El Periodico. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Guvernul a blocat sute de site-uri folosite de catalani. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. 


REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Alte imagini din Spania: 


REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Noi imagini. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Imaginile cu ciocnirile violente și intervențiile forțelor de ordine sunt urcate pe Twitter într-un număr alarmant. 


REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Iată alte imagini cu intervenții ale forțelor de ordine: 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Ciocniri violenta la o secție de vot. Imaginile sunt din Sant Julia de Ramis, Girona. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017.  Iată cum arăta coada la o șecție de votare la ora 07:00


REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Au apărut și primele violențe în Barcelona. Polițiștii au spart geamul de la intrarea într-o școală.

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Guvernul regional al Cataloniei a adăugat că va permite alegătorilor să voteze la orice secție pe care o găsesc deschisă în regiune, dacă secția de votare de care aparțin a fost închisă. Buletinele de vot tipărite la domiciliu vor fi acceptate ca valabile, a declarat Jordi Turull, purtătorul de cuvânt al guvernului regional, într-o conferință de presă la Barcelona.

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. După ce o instanță a interzis votul, poliția spaniolă a arestat oficiali catalani. Guvernul Spaniei a anunțat sâmbătă că poliția a sigilat 1.300 din cele 2.315 școli din Catalonia care fuseseră alese pentru amenajarea secțiilor de votare în cadrul referendumului. 

[citeste si]

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. 163 de școli cu secții de votare au fost ocupate de către familii. Persoane care susțin organizarea referendumului au petrecut noaptea în școli, în scopul de a împiedica un ordin al poliției de a evacua și de a închide secțiile de votare până la ora 6:00 a zilei de duminică. Scrutinul a început la ora 09:00. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Urne și buletine de vot au apărut în unele secții de votare din Catalonia, înaintea referendumului planificat, duminică, pentru despărțirea de Spania. 

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Polițiștii au primit ordin să nu recurgă la forță. Guvernul central a desfășurat ca întăriri circa 10.000 de agenți ai poliției naționale și ai Gărzii Civile.

REFERENDUM CATALONIA, 1 octombrie 2017. Autoritățile centrale spaniole au închis sâmbătă sistemul electronic de numărare a voturilor în Catalonia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel