Referendum 26 mai 2019. Chirieac îi propune o întrebare lui Iohannis

Rodica Mitu / 04 apr 2019 / 17:55 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a lansat, joi, în platoul Antena 3, o întrebare în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a anunţat două teme ce au fost transmise Parlamentului ca fiind de interes naţional şi urmează să fie puse în discuţie la referendumul din mai: interzicerea OUG în domeniul infracţiunilor şi interzicerea amnistiei şi graţierii pentru fapte de corupţie, precum şi posibilitatea ca ordonanţele să poată fi atacate la Curtea Constituţională.

Prezent în cadrul emisiunii „100 de minute", de la Antena 3, Bogdan Chirieac a spus: „Ca ziarist vechi, am văzut atât de multe lucruri atât în țară, cât și în afara ei. Vă pot spune că lucrurile acestea nu stârnesc emoție. Eu i-aș propune domnului președinte o întrebare serioasă: Vreți confiscarea tuturor vilelor și caselor mari și trecerea lor în proprietatea poporului?".

„Atunci, stârnești emoție", a adăugat acesta la Antena 3.

Președintele Klaus Iohannis intenţionează să ceară poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa suverană cu privire la următoarele „probleme de interes național”:

  • Interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție;
  • Interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

 

„Având în vedere dispozițiile legale menţionate, consult Parlamentul cu privire la organizarea unui referendum naţional referitor la problemele sus-menționate”, le-a transmis președintele României, joi, președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

 

PSD, reacție după declarațiile lui Iohannis de joi

 

Amintim că PSD a transmis, joi, că nu se împotrivește temelor lansate de Klaus Iohannis pentru referendumul pe justiţie, însă „nu va accepta niciodată ca România să fie atacată din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar”. „Aşa cum a anunţat anterior, PSD nu se va pronunţa oficial asupra întrebărilor pentru referendum propuse de Iohannis, decât după ce acestea vor fi formulate. PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desfiinţarea salariului minim pe economie sau oprirea creşterilor de venituri din programul de guvernare, aşa cum vor partidele din opoziţie", au transmis social-democraţii, printr-un comunicat de presă al PSD.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29