Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Refacere arii protejate, Lacul Pețea. Adi Croitoru: ”Mutăm înapoi turismul balnear”

Refacerea anumitor habitate reprezintă o mare provocare pentru Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, a declarat, într-un interviu pentru DCNews și DCBusiness, Adi Croitoru, șefa agenției.

În total sunt 1033 de arii protejate, fiecare cu habitatul său, iar Adi Croitoru a dat ca exemplu Lacul Pețea, unde este nevoie de o intervenție amplă pentru a-l readuce la o stare de consevare bună:

Nimic nu mă va opri până când voi reuși să refac acest habitat. Lacul Pețea este singurul habitat de apă termală. În afară de faptul că noi avem acolo niște specii pe care le-am mutat la muzeu, în acvariu, și este vorba de roșioara lui Racoviță, nufărul galben și încă o specie de nevertebrate, un melc, noi pierdem acest habitat și, drept consecință, se mută turismul balnear în Ungaria”, a declarat șefa Agenției.

”Am ajuns în situația asta printr-un cumul de factori, iar noi lucrăm acum la identificarea lor în totalitate. Dincolo de faptul că vom reface habitatul, vom aduce înapoi turismul balnear. Pentru mine este o mare provocare Lacul Pețea. A fost în custodia unei organizații neguvernamentale, dar... fiecare entitate a făcut mai bine sau mai rău pe bucata sa, în funcție de cum a știut să facă, ceea ce nu este normal pentru un stat”, a mai explicat Adi Croitoru.

Ce alte provocări mai sunt pe agenda Agenției pentru Arii Protejate și care sunt problemele cu care se confruntă românii din cauza managementului anterior preluării acestor habitate de către statul român, aflați urmărind interviul de mai jos:

VIDEO

 Vezi și: Arii protejate în România: Adi Croitoru: ”A fost un dezastru! Nu se mai putea!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel