REDUCERE vârstă de PENSIONARE. Lista a fost EXTINSĂ. Proiectul de lege a fost adoptat

foto ilustrativ pexels
foto ilustrativ pexels

Camera Deputaților a adoptat astăzi proiectul care extinde lista persoanelor ce se pot pensiona mai devreme.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul de Lege privind modificarea art.65 alin.(5) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, în sensul extinderii categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, cu persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum şi pe o rază de 8 km în jurul acestora.

Au fost înregistrate 198 de voturi favorabile, 56 împotrivă şi 22 abţineri.

Prin acest proiect de lege, au fost adăugate mai multe localităţi pentru persoanele care pot beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare.

Potrivit proiectului, persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în localităţile Brăila, Tichileşti şi Chiţcani din judeţul Brăila, Halchiu şi Satu Nou din judeţul Braşov, Işalniţa din judeţul Dolj, Bălan, Corbu, Jolotca, Sândominic şi Tulgheş din judeţul Harghita,Vaţa de Jos şi Rachitova din judeţul Hunedoara, Borşa din judeţul Maramureş şi Tulcea din judeţul Tulcea beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizare, conform Agerpres. 

Soluția pentru majorarea pensiilor

Într-un interviu acordat pentru DCNews, fostul ministru Eugen Teodorovici a venit și cu soluția pentru majorarea pensiilor. 

”M-ați auzit pe mine vreodată că nu sunt bani pentru pensii? Niciodată! Sunt bani mulți” a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul emisiunii DCNews - DCBusiness. El a afirmat că acei 30.000 de oameni angajați în zona publică de la începutul anului costă România aproximativ jumătate de miliard de euro/an. ”Pentru ce?” întreabă el, spunând că nu era nevoie de ei și amintind că el nu a crescut niciodată numărul de angajați în administrație. Politicianul consideră că sunt oricum prea mulți angajați, unde mai punem că primesc un salariu de 5000 - 7000 de lei - chiar mai mult.

”Pentru ce banii aceștia? Bani există în economie. Tu, ministrul al Muncii, trebuie să te ții de aplicarea unei legi. Cel care trebuie să-ți dea și să-ți spună în cât timp poate plăti este ministrul de Finanțe, care, la rândul lui trebuie să se uite la toată masa Guvernului și la întreaga economie, pentru că toate se vor închide la el la final de an.” a continuat Eugen Teodorovici. 

Cu alte cuvinte, Eugen Teodorovici susține că varianta care stă astăzi pe masa Guvernului este eliminarea risipei banului public. ”Taie din cheltuielile nejustificate, pentru că sunt miliarde” transmite el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel