EXCLUSIV  Sunt bani pentru PENSII, dar îi risipim, acuză Teodorovici: Soluția, la ministrul de Finanțe

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe al României, vine cu soluția pentru pensii. 

”M-ați auzit pe mine vreodată că nu sunt bani pentru pensii? Niciodată! Sunt bani mulți” a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul emisiunii DCNews - DCBusiness. El a afirmat că acei 30.000 de oameni angajați în zona publică de la începutul anului costă România aproximativ jumătate de miliard de euro/an. ”Pentru ce?” întreabă el, spunând că nu era nevoie de ei și amintind că el nu a crescut niciodată numărul de angajați în administrație. Politicianul consideră că sunt oricum prea mulți angajați, unde mai punem că primesc un salariu de 5000 - 7000 de lei - chiar mai mult.

”Pentru ce banii aceștia? Bani există în economie. Tu, ministrul al Muncii, trebuie să te ții de aplicarea unei legi. Cel care trebuie să-ți dea și să-ți spună în cât timp poate plăti este ministrul de Finanțe, care, la rândul lui trebuie să se uite la toată masa Guvernului și la întreaga economie, pentru că toate se vor închide la el la final de an.” a continuat Eugen Teodorovici. 

Cu alte cuvinte, Eugen Teodorovici susține că varianta care stă astăzi pe masa Guvernului este eliminarea risipei banului public. ”Taie din cheltuielile nejustificate, pentru că sunt miliarde” transmite el. 

”Sunt soluții, iar cei care nu vor să le găsească fac o crimă” a conchis el subiectul. 

Cu privire la situația economică, previziunile sale sunt dintre cele mai negre. A spus că România este la un pas de ”junk” (n.r. ratingul țării). A atras atenția asupra datoriei publice, de peste 50% din PIB. Cu privire la datoria publică, conform lui Eugen Teodorovici ”legea 69/2010 spune ceva: nici dacă ai bani să crești pensiile, nu o mai poți face, nu mai ești lăsat”. 

Vezi mai mult în video: 

În cadrul interviului, în contextul crizei energetice, politicianul a amintit un moment din cariera sa politică, unul de la care i s-ar trage tot ce a urmat rău pentru el pe scena politică, după cum afirmă că umblă vorba. 

”În 2019, la New York, când s-a semnat un memorandum cu partea americană pentru energie, la masă fiind secretul de stat american, Perry (n.r. Rick Perry), și, pe partea cealaltă a mesei, erau doamna prim-ministru, Viorica Dăncilă, doamna ministru Ramona Mănescu, domnul ambasador Maior, domnul Valeca și eram și eu. Citește continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel