Rectorul ASE, după ce DNA s-a sesizat în cazul "scriitorilor" din închisori: Este un fals

Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice, a oferit, marți, câteva precizări, după ce DNA a deschis dosar penal în cazul cărţilor scrise de către deţinuţi şi face verificări privind favorizarea făptuitorului, fiind vizaţi inlusiv profesori universitari care au coordonat sau validat lucrările.

"Am discutat cu toţi profesorii implicaţi în acest caz, ca fiind coordonatorii ştiinţifici ai lucrărilor respective. Este un fals. Profesorii de la ASE nu au realizat coordonarea ştiinţifică a lucrărilor publicate.

Controlul ştiinţific al unei cărţi este realizat de editura care a publicat cartea, care dă ISNB-ul cărţii (cod numeric pentru identificarea comercială a cărților - n.r.), care este proprietarul ISNB-ului respectiv, care e dat de Biblioteca Naţională.

Citește și: DNA s-a sesizat în cazul "scriitorilor" din închisori. 17 profesori de la ASE, cercetați pentru avizul dat

Profesorii nominalizaţi nu au nicio vină din punct de vedere al controlului coordonării ştiinţifice a lucrărilor. Ei au fost solicitaţi să dea un aviz privind titlul şi structura acestor lucrări. Fiecare pe domeniul său specializare. Ceea ce este prevăzut în legea care reglementează reducerea pedepsei", a declarat Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice, la România TV.

Reacţia rectorului ASE vine după ce, marţi, procurorii DNA s-au sesizat din oficiu în cazul lucrărilor scrise de deținuți cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului, în modalitatea ajutorului dat unor persoane condamnate pentru infracțiuni de corupție, în scopul de a îngreuna executarea pedepselor aplicate de instanțele de judecată.

[citeste si]

Potrivit procesului verbal de sesizare din oficiu, întocmit de procurori, fapta ar fi fost săvârșită de mai multe persoane care au acționat concertat în scopul de a crea aparența că sunt îndeplinite condițiile legale pentru ca persoanele condamnate să fie liberate condiționat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel