Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat anunțul venit de la Ministerul Apărării privind recrutarea în Armata Română.
"Probabil că se va schimba complet filozofia în toată Uniunea Europeană, aşadar şi în România. Ce vor face ei să facem şi noi, că se pare că ştiu mai bine decât noi. Trebuie un program de recrutare prin licee, apoi băgaţi în şcoli militare, se fac militari de carieră; un număr suficient de oameni pe diverse arme, aşa cum se făcea odată. Sigur, atunci era o altă doctrina militară - comunistă - era strategia de apărare a întregului popor. Acum este o strategie modernă, de secol 21.
Este clară situaţia! Armata trebuie operaţionalizată, că a noastră nu este în momentul acesta. Să o facă împreună cu britanicii, cu americanii, cu francezii, cu olandezii, cu cine ştie să o facă, în aşa fel încât România să aibă o forţă militară, zic eu, credibilă. Acesta este cuvântul: credibilă!", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.
”Soldat/gradat profesionist – o profesie care impune respect. Ești curajos, disciplinat, tenace și ambițios? Te așteaptă 1.049 de locuri în 33 de județe și în București: Alba - 20; Argeș - 15; Bacău - 50; Brașov - 24; Buzău – 16; Brăila - 6; București - 193; Bistrița-Năsăud - 2; Călărași - 12; Cluj - 23; Constanța - 200; Covasna - 15; Dâmbovița - 16; Dolj - 45; Giurgiu - 15; Galați - 7; Hunedoara - 17; Harghita - 6; Ilfov - 98; Iaşi - 13; Ialomița - 9; Maramureş - 34; Mureș - 19; Neamț - 5; Olt - 10; Prahova - 11; Sibiu - 23; Satu Mare - 1; Suceava - 2; Timiș - 10; Tulcea - 74; Vrancea - 31; Vâlcea - 1; Vaslui - 26.
Se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în judeţul în care candidatul domiciliază (viza de flotant nu se ia în considerare)", se arată în anunţul de angajare. Înscrierea candidaţilor se face în perioada 2 mai - 17 iunie 2022, dar nu se poate realiza online.
Etapele de selecţie
Selecţia constă în parcurgerea următoarelor etape, care sunt eliminatorii, în ordinea susţinerii lor, mai spun cei de la MApN:
- evaluarea psihologică
- evaluarea capacităţii motrice
- interviul de evaluare finală
- examinarea medicală
- examinarea medicală specifică şi/sau evaluarea psihologică a aptitudinilor speciale
- arondarea judeţelor la centrele de selecţie” arată anunțul Ministerului Apărării Naționale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu