Recipient cu 1000 de litri de motorină, răsturnat la Tecuci. Staţia de carburanţi, amendată cu 100.000 lei

Facebook Fii Informat Umbrăreşti
Facebook Fii Informat Umbrăreşti

Garda de Mediu Galaţi a amendat o staţie de carburanţi din Tecuci cu 100.000 lei, după ce un client a cumpărat 1000 litri de motorină într-un recipient de plastic, care apoi s-a răsturnat pe şosea. 

O mașină care transporta un rezervor cu 1.000 de litri de motorină s-a răsturnat chiar la ieșirea dintr-o stație de carburanți din Tecuci. Combustibilul fusese cumpărat de un tecucean speriat de zvonurile privind dublarea prețurilor și raționalizarea motorinei și benzinei. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Staţia de carburanţi, amendată cu 100.000 lei

"Ca urmare a incidentului care a avut loc în data de 10.03.2022, în municipiul Tecuci, județul Galați, cand un vehicul care transporta un cub de 1000 litri a derapat și s-a răsturnat, iar motorina s-a împrăștiat pe șoseaua Galați – Tecuci, comisari din cadrul Comisariatului Județean Galați au efectuat control la stația de carburanți la care s-a efectuat alimentarea.În urma verificărilor făcute, s-a constatat că societatea controlată a comercializat o cantitate de 600 litri de motorină către un operator economic, care a fost încărcată într-un recipient de plastic neomologat, cu capacitatea de 1000 litri, si transportat într-un vehicul aparținând societatii cumpărătoare.

Operatorul economic care a comercializat carburantul nu a respectat prevederile Autorizației de mediu deținute cu privire la activitatea desfășurată având în vedere că are obligația de a realiza alimentarea cu carburanți numai în rezervoarele vehiculelor, asfel încât s-a constatat încălcarea prevederilor art. 94, alin. 1, lit. b) din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare.

Ca urmare a faptelor constatate, Comisariatul Judetean Galați a aplicat sancțiune contravențională, constând în amendă în cuantum de 100.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare. Deasemenea, GNM - Comisariatul Județean Galați a efectuat control la societatea care a achiziționat și transportat carburantul în recipientul neconform, la sediul acesteia, în urma căruia s-a constatat că societatea nu deține autorizație de mediu pentru activitățile desfășurate. A

u fost stabilite măsuri privind solicitarea și obținerea autorizației de mediu și interzicere a transportului de carburanți.Având în vedere faptele constatate, Comisariatul Județean Galați a aplicat sancțiuni contravenționale, constând în avertisment, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare, și sancțiunea complementară de suspendarea activității desfășurate și amendă în cuantum de 8.000 RON, pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 1175/2007", informează Garda de Mediu Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel