Recidivă deţinuţi. Toader: Vă transmit răspunsul oficial

Mihai Ciobanu / 05 Martie 2019 / 17:43 Salveaza PDF Comentarii
Inchisoare
Inchisoare

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că a solicitat, marţi, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor situaţia privind recidiva deţinuţilor şi a afirmat că va transmite deputaţilor, miercuri, răspunsul "în scris, oficial". 

"Vă dau un exemplu şi vă invit la onestitate. Aţi spus că recidiva a crescut nu ştiu cum, spectaculos, exponenţial şamd. Astăzi am solicitat de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor situaţia privind recidiva. În 2008 ponderea populaţiei în penitenciare în stare de recidivă era de 46,3%, în 2014 era de 43%, în 2016 - 38,2%, în 2017 - 38,3%, 2018 - 38,4%. Nu sunt date de mine, sunt primite de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi vă asigur că în cursul zilei de mâine vi le voi trimite în scris, oficial, cu ştampilă şi semnătură, spre a vă convinge, eventual", a declarat Tudorel Toader, la dezbaterile privind moţiunea simplă la adresa sa depusă de PNL şi USR. 


El a menţionat că în prezent există aproape 20.000 de deţinuţi şi 13.400 de funcţionari publici cu statut special 

 


"În condiţiile în care aţi adoptat legea recursului compensatoriu, în condiţiile în care a scăzut numărul populaţiei penitenciare, problema deficitului de personal tinde să fie ca şi rezolvată. Comparaţi dumneavoastră vă rog între 20.000 de deţinuţi şi 13.400 de funcţionari, dacă continuăm acest trend va un fi unu la unu", a arătat Tudorel Toader.

Moţiunea simplă intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi PNL şi USR, este dezbătută marţi în plenul Camerei Deputaţilor. Votul final va fi dat miercuri. 

Vezi şi: Reorganizare ANAF. Legea sesizată la CCR

Naţionala U21, turneu în Spania. Programul meciurilor

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23