Recalculare pensii 2024. Mesajul care deschide ochii pensionarilor: N-au spus că vor crește

foto: Freepik
foto: Freepik

Ce se va întâmpla cu pensiile în septembrie 2024?

În septembrie, pensionarii români vor afla rezultatul recalculării pensiilor în propriile buzunare. Se dau asigurări că pensiile nu scad. Dar vor crește? 

În timp ce ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vine cu tot felul de excepții care nu lămuresc pensionarii cu privire la ce se va întâmpla cu pensiile lor, economistul Adrian Negrescu vine cu o declarație fermă: ne-au spus că pensiile vor fi recalculate, nu că vor crește. 

Este drept că mesajul a fost ”nicio pensie nu va scădea”. Lista de bonusuri și de excepții este lungă, intens transmisă în media și, în cele din urmă, provoacă multă confuzie deocamdată în spațiul public. Nici decidenții nu par a ști să răspundă acum cui îi va crește pensia și cui nu. 

Adrian Negrescu a afirmat, la DCNewsTV, că într-adevăr va fi o problemă serioasă în septembrie, când nu se știe de unde vor fi asigurați banii pentru pensiile care vor crește. ”Acolo politicienii ne spun că toate pensiile vor fi recalculate. Ei bine, această recalculare nu înseamnă că pensiile vor crește. Inclusiv ministrul Muncii spunea ieri într-un interviu că necesarul de finanțare pentru recalcularea pensiilor începând cu 1 septembrie e de vreo 10 miliarde de lei, nu de 30 miliarde lei” a transmis Adrian Negrescu, într-un semnal ferm către pensionari care poate-și făceau speranțe. 

Vezi mai mult și VIDEO pe DCNewsTV>>>

De altfel, din studioul DCNews și DCNewsTV nu este primul semnal care se transmite cu privire la reforma pensiilor din toamnă, când nu se vor bucura toți pensionarii de vreo mărire. Se spune că s-ar face dreptate prin recalcularea din septembrie. Va fi chiar așa?

Citește și: 

EXCLUSIV  Ce ar însemna, de fapt, reforma pensiilor. Florin Cîțu anunță "o criză": Sunt surprins că cei de la Comisie au închis ochii

Cresc toate salariile în România. La cât va ajunge salariul minim din iulie și ce se va întâmpla din ianuarie 2025. Angajamentul Guvernului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel