Urmărește emisiunea live


Realitatea tv, scandal cu CNA. Cristea: Cine s-a făcut de râs?

Radu Călin Cristea reacționează în scandalul dintre Realitatea tv și CNA. Scriitorul susține că i s-au adus nenumărate injurii în studioul de televiziune.

"S-au făcut la adresa mea, în ultimele zile, numeroase afirmații defăimătoare și injurii menite a-mi leza demnitatea și imaginea publică. Cele mai multe astfel de jigniri mi-au fost aduse în studiourile „Realității TV", în special în emisiunile „Jocuri de putere" moderate de Dl Rareș Bogdan.

Doresc să aduc în acest context cîteva lămuriri, invocînd Art. 30 din Decizia CNA 220/2011 care prevede că „furnizorii de servicii media audiovizuale au obligația să respecte drepturile și libertățile fundamentale ale omului, viața privată, onoarea și reputația, precum și dreptul la propria imagine".
Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit sute de plîngeri exprimînd nemulțumirea unor cetățeni față de modul în care au fost reflectate de către unele canale de televiziune evenimentele din 10 august 2018. În ședința CNA din 15.01 a.c., după vizionarea aspectelor incriminate au urmat delibările și votul final. Între televiziunile sancționate s-a numărat și „Realitatea TV". CNA, în urma votului a șase membri, a decis sancționarea acestui post de televiziune cu suspendarea emisiei timp de 10 minute, pentru încălcarea mai multor articole din Legea 504/2002 („Legea audiovizualului") și a Deciziei CNA 220/2011 („Codul de Reglementare a conținutului audiovizual")", susține membrul CNA.

Citește și: Alegeri prezidențiale. Alex Coita: Strategia PSD-ALDE. Ținta e Iohannis

 "S-au făcute auzite tirade jignitoare"


"Membrii CNA, în special subsemnatul, care au votat respectiva sancțiune au fost prompt ponegriți de echipa „Realității TV", de invitații acesteia și de alte persoane cu o anumită notorietate publică, li s-au aruncat cuvinte și expresii triviale etc. În emisiunea „Jocuri de putere" de joi seara s-au făcute auzite tirade jignitoare bizuite, cele mai multe dintre acestea, pe neadevăruri și jalnice fantezii. Dincolo de decepția produsă de acest jurnalism extrem de labil la capitolul imparțialitate și audiatur altera pars, rămîn pentru mine mai multe întrebări fără răspuns. De exemplu: joi, în jurul orei 16, a fost postată pe site-ul CNA „Decizia nr.25 din 15.01 a.c. privind sancționarea radiodifuzorului S.C. REALITATEA MEDIA S.A., cu obligația de a difuza, în ziua de 17.01. a.c., timp de 10 minute, între orele 19.00 – 19.10, numai textul deciziei de sancționare emise de CNA". Același act a fost transmis simultan și recepționat și de „Realitatea Media". Dl R. Bogdan și echipa sa de producție au avut așadar la dispoziție 5 ore pentru a consulta această decizie care reprezintă o motivare detaliată, cu menționarea articolelor de lege socotite a fi încălcate și cu multe citate ilustrative din emisiunile care au generat acel număr uriaș de plîngeri. Simpla consultare a acestui act oficial l-ar fi putut, poate, ajuta pe dl R. Bogdan să aibă un timp de reflecție înainte de debitarea pe post a unor acuzații eronate și mistificatoare.", mai scrie Radu Călin Cristea.

Citește și: Cristoiu: Crin Antonescu, devastator electoral. E pericol de moarte

M-au supus unui tir de incriminări construite pe sinistre denaturări ale adevărului


Dl Bogdan a afirmat, de pildă, că l-aș fi acuzat de instigare la violență, considerîndu-l autorul unei declarații cu adevărat incitatoare aparținînd fostului col. SRI Daniel Dragomir. Pe ecran apar sentințe zdrobitoare: „Cristea (CNA) s-a făcut de rîs", „Cristea ne-a acuzat de instigare. Dovada minciunii", „Instigarea col. Dragomir, atribuită lui Bogdan !", „Confuzie de Gîgă la CNA. Eroare sau ticăloșie" șamd. D-lui R. Bogdan i-ar fi fost suficiente cîteva click-uri pentru a ajunge la sursa autentică a alegației respective. Nu aveam cum să-l consider pe dl R. Bogdan ca pretins autor al unei chemări la violență proferate de dl D. Dragomir pentru motivului elementar că în preajma citatului nu se afla dînsul, ci dl Oreste Teodorescu. Insertul din dl D. Dragomir apare oarecum echivoc, dl Teodorescu țintindu-l pe acesta într-un pamflet usturător și, la un moment dat, fără a pronunța cuvîntul „ghilimele", „îngropînd" în diatriba sa și citatul din D. Dragomir.
Acest text a fost redactat ca urmare a lezării demnității, onoarei și a imaginii mele publice. Dl R. Bogdan și companionii săi m-au supus unui tir de incriminări construite pe sinistre denaturări ale adevărului. Așteptam de la dl R. Bogdan măcar puțină decență. A optat pentru insultarea și asocierea subsemnatului cu tot soiul de ficțiuni aberante ce blochează orice cale de dialog interuman. N-a făcut decît să etaleze, consecvent, același model de presă plină de umori otrăvite și cu caracter explicit manipulatoriu. Păcat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel