Ready Player One, filmul momentului. Pe primul loc în box office, din primul weekend de difuzare

Cinematograf
Cinematograf

 "Ready Player One", cel mai recent lungmetraj regizat de Steven Spielberg, un omagiu exploziv adus filmelor SF din anii 1980, s-a clasat pe primul loc în box office-ul nord-american încă din primul său weekend de proiecţii, devansând un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, "Tyler Perry's Acrimony", informează AFP. 

"Ready Player One", un film ştiinţifico-fantastic cu accente retro, despre un adolescent care uită de lumea ternă în care trăieşte în anul 2045 şi se refugiază într-un univers virtual plin de aventuri şi de pericole, a obţinut încasări de 41,2 milioane de dolari în cinematografele din Statele Unite şi Canada, potrivit cifrelor publicate duminică de compania Exhibitor Relations. 

Considerat de critici o operă-testament a lui Steven Spielberg, acest film, în care abundă efectele speciale, conţine numeroase referiri la unele dintre cele mai populare pelicule din anii 1980 şi 1990, inclusiv la unele regizate de celebrul cineast american, precum "E.T.", "Jaws" şi "Jurassic Park". 

Un alt film lansat la sfârşitul săptămânii trecute, "Tyler Perry's Acrimony", produs de studioul Lionsgate, în care actriţa Taraji P. Henson interpretează rolul unei soţii răzbunătoare, s-a clasat pe locul al doilea în box office-ul nord-american cu încasări de 17,1 milioane de dolari. 

Black Panther a coborât pe 3 

"Black Panther", primul blockbuster din universul cinematografic Marvel cu un supererou de culoare, a coborât pe locul al treilea cu încasări de 11,3 milioane de dolari şi a ajuns la încasări totale de 650,7 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada după lansarea sa, realizată în urmă cu şapte săptămâni. 

Acest film a doborât precedentul record - 623 de milioane de dolari, stabilit de "The Avengers" (2012) - în domeniul filmelor cu supereroi lansate în America de Nord. Până la ora transmiterii acestor informaţii, filmul "Black Panther" a realizat încasări de peste 1,2 miliarde de dolari pe plan mondial. 

Pe locul al patrulea în box office-ul nord-american s-a clasat "I Can Only Imagine", o dramă americană despre credinţă şi despre aventurile unui grup rock creştin. Pelicula a obţinut încasări de 10,8 milioane de dolari weekendul trecut şi a ajuns la încasări totale de 55,6 milioane de dolari în primele trei săptămâni după lansare. 

Filmul "Pacific Rim: Uprising", ce prezintă lupta unor roboţi împotriva extratereştrilor care vor să eradicheze umanitatea, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al cincilea, cu încasări de 9,2 milioane de dolari (45,7 milioane de dolari în două săptămâni). 

Restul filmelor 

Topul 10 din box office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice: 

6 - "Sherlock Gnomes": 7 milioane de dolari (22,8 milioane de dolari în două săptămâni) 

7 - "Love, Simon": 4,8 milioane de dolari (32,1 milioane de dolari în trei săptămâni) 

8 - "Tomb Rider": 4,7 milioane de dolari (50,5 milioane de dolari în trei săptămâni) 

9 - "A Wrinkle in Time": 4,6 milioane de dolari (83,3 milioane de dolari în patru săptămâni) 

10 - "Paul, Apostle of Christ": 3,5 milioane de dolari (11,5 milioane de dolari în două săptămâni) 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel