Reactorul 1 de la Cernavodă a fost oprit

 Unitatea 1 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectată controlat marţi, la ora 01:00, de la Sistemul Energetic Naţional, până pe data de 5 mai, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită. 

Lucrările de mentenanţă implică înlocuirea unor componente aferente instalaţiilor Unităţii 1 şi reprezintă activităţi programate în conformitate cu necesităţile şi procedurile centralei. 

"Unitatea 1 va fi reconectată la SEN în data de 5 mai 2017, perioada de oprire controlată a Unităţii 1 fiind corelată atât cu necesitatea realizării activităţilor de mentenanţă, cât şi cu data intrării în oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă. Astfel, Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată în data de 6 mai 2017 pentru o perioadă estimată de 30 de zile, conform planificărilor aferente fiecărei opriri planificate. Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu aproximativ 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare", se spune în comunicat. 

În perioada opririi planificate a Unităţii 2 CNE Cernavodă se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/electivă/corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări. 

"Toate lucrările, atât cele aferente Unităţii 1, cât şi cele stabilite în programul de oprire planificată a Unităţii 2, se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă", subliniază Nuclearelectrica. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel