Reacția SUA după ce Grecia și creditorii săi nu au ajuns la un acord

Statele Unite au cerut marți Greciei să ia o "inițiativă serioasă" pentru a ajunge la un compromis cu creditorii săi și evita scufundarea economiei mondiale în "incertitudine", a declarat secretarul Trezoreriei.

Jacob Lew a discutat la telefon cu prim-ministrul grec Alexis Tsipras și "a subliniat urgența pentru Grecia de a lua o inițiativă serioasă pentru a ajunge la un compromis pragmatic cu creditorii săi", a declarat Departamentul Trezoreriei într-un comunicat.

De mai multe săptămâni, autoritățile de la Atena nu ajung să se înțeleagă cu creditorii (Fondul Monetar Internațional, Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană ) asupra unei serii de reforme economice ce ar permite deblocarea unei noi tranșe de împrumut vital pentru țară, amintește France Presse.

"Incapacitatea de a ajunge la un acord ar crea dificultăți imediate pentru Grecia și o incertitudine generală pentru Europa și economia mondială", a adăugat Lew, potrivit comunicatului Trezoreriei.

Trezoreria americană pare astfel să pună în primul rând toată presiunea asupra Atenei, în timp ce FMI a cerut de asemenea europenilor să ia "decizii dificile" pentru a ajunge la un acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel