Reabilitare Cruce Caraiman. Când va fi gata

Reabilitarea Monumentului Eroilor Crucea Caraiman va începe în primăvara anului 2018, iar lucrările se vor finaliza cel mai probabil în 2019, anunță MAPN.

Secretarul general al MApN, Codrin Munteanu, şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia s-au deplasat marţi la Monumentul Eroilor Crucea Caraiman, transferat în 2016 în administrarea MApN pentru reabilitare şi restaurare. 

Munteanu a arătat că reabilitarea va începe în primăvara anului 2018, după obţinerea finanţării şi desemnarea constructorului, iar lucrările se vor finaliza cel mai probabil în 2019, din cauza condiţiilor meteo care permit o activitate de şantier de cel mult cinci luni pe an. 

"Ne dorim nu doar consolidarea şi reabilitarea monumentului, ci şi transformarea sa într-un reper important pe harta turistică a zonei. Proiectul prevede amenajarea în spaţiile obiectivului comemorativ a unei expoziţii moderne, accesibile publicului, în care să predomine informaţia digitizată, posibil cu holograme, fond sonor şi alte facilităţi de informare, pe măsura importanţei pe care acest simbol o are în ansamblul naţional al operelor ce comemorează Războiul de reîntregire", a afirmat oficialul MApN. 

Acesta a precizat că, după aprobarea cererii de finanţare, următoarea etapă o constituie semnarea contractului de finanţare. 

Cererea de finanţare a fost depusă pe 24 august 2016, fiind declarată eligibilă. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 19,3 milioane lei, din care circa 16,4 milioane lei reprezintă valoarea finanţării externe nerambursabile, iar aproape 2,9 milioane lei - valoarea cofinanţării cheltuielilor eligibile asigurate de MApN, se spune în comunicat. 

Potrivit sursei citate, MApN a încheiat şi un protocol de colaborare cu Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel