Rețineri pe bandă rulantă, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

Şapte suspecţi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi joi Tribunalului Argeş, cu propunere de arestare preventivă, în urma percheziţiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani.

'Dintre cele 30 de persoane care au fost conduse la audieri, şapte au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă', se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au identificat şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi contracte de vânzare-cumpărare, 15 laptopuri, hard-diskuri şi unităţi centrale de calculator, 32.350 de lei, 5.000 de euro şi 300 de dolari. De asemenea, au fost puse în executare ordonanţe de aplicare a măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor conturi bancare, bunuri mobile şi imobile, până la acoperirea prejudiciului de 13 milioane de lei.

[citeste si]

Poliţiştii din Argeş au efectuat miercuri 34 de percheziţii în cinci judeţe şi municipiul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 13 milioane de lei.

Descinderile ofiţerilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au avut loc în judeţele Argeş, Vâlcea, Olt, Ilfov, Iaşi şi în municipiul Bucureşti.

'Persoanele în cauză sunt bănuite că, în perioada 2009 - 2015, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin interpunerea în circuitul economic a unor societăţi comerciale fantomă', se precizează într-un comunicat al IPJ Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel