Reședința dictatorului Franco, vândută cu opt milioane de euro

Foto Pexels/Pixabay
Foto Pexels/Pixabay

 O agenţie imobiliară de lux a anunţat pe pagina sa de internet punerea în vânzare a Pazo de Meirás, reşedinţa de vară şi proprietate a familiei fostului dictator spaniol Francisco Franco, pentru preţul de 8 milioane de euro, relatează EFE. 

În anunţul, care deja nu mai poate fi accesat pe internet, figurau imagini din exteriorul imobilului situat în localitatea Sada (La Coruńa, nor-vestul Spaniei), şi un clip al proprietăţii inclusă în catalog. 

Surse ale agenţiei consultate de EFE au refuzat să ofere detalii despre vânzarea imobilului Pazo de Meirás, inclus în categoria Bunuri de Interes Cultural (BIC) în 2008 şi asupra căruia guvernul regional din Galicia are drept de preempţiune şi poate face o ofertă în acest sens. 

Pazo de Meirás i-a aparţinut scriitoarei Emilia Pardo Bazán (1851-1921) şi a fost folosită ca reşedinţă de vară timp de multe decenii lui Franco, originar din această comunitate autonomă spaniolă şi căruia locuitorii Galiciei i-au cedat clădirea şi terenul care o înconjoară în 1938, după o consultare populară. 

Luptă pentru restituire 

Asociaţiile pentru recuperarea memoriei istorice au cerut în ultimele decenii restituirea imobilului, considerând ca familia lui Franco şi-a însuşit în mode ilegal proprietatea. 

Pe de altă parte, declararea proprietăţii ca Bun de Interes Cultural îi obligă pe moştenitorii lui Franco să permită accesul publicului în reşedinţă timp de patru zile pe lună. 

Familia lui Franco s-a opus deciziei privind deschiderea pentru public, însă un proces din 2010 s-a încheiat cu o sentinţă a Curţii Supreme în favoarea deciziei guvernului autonom din Galicia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel