RCS&RDS primește o lovitură din partea CNA

CNA a aprobat, joi,  cu unanimitate de voturi,  grilele de cablu ale UPC România, în care nu se regăseşte şi televiziunea concurentă a RCS&RDS, respectiv postul de ştiri Digi 24. Acest lucru înseamnă că abonaţii UPC nu vor putea să vizioneze programele difuzate de acest post.

Solicitările UPC de modificare a grilelor sale de cablu au venit ca urmare a publicării în data de 4 februarie a noii liste "must carry" (care stabileşte televiziunile obligatorii la retransmisie pentru toţi cabliştii din România, în anul 2014).

Lista "must-carry" a fost publicată de CNA conform articolului 82 din Legea audiovizualului numărul 504 din 2002 şi Deciziei CNA numărul 72 din 2012. Lista "must carry" se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH).

În lista televiziunilor obligatorii la retransmisie pentru cablişti în anul 2014 se regăsesc programele Societăţii Române de Televiziune (TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR News şi studiourile teritoriale din Cluj, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara), dar şi TV5, un program inclus obligatoriu în grilele operatorilor de cablu în baza unui acord internaţional între România şi Franţa.

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi, grilele de cablu pentru care UPC România a solicitat avizul Consiliului nu includ trei televiziuni prezente pe lista "must-carry", respectiv Digi 24, Alfa Omega TV şi Credo TV. De asemenea, la nivel regional, grilele de cablu ale UPC nu includ televiziunea TV Sud Est şi programe regionale ale Digi 24, precum Digi 24 Craiova.

Prezent la şedinţa CNA de joi, Bogdan Bucurei, director al managementului de produse şi conţinut TV la UPC România, a spus că Digi 24, Alfa Omega TV şi Credo TV nu au fost incluse în grile pentru că nu se încadrează în cota de 25% de televiziuni "must carry" din numărul total de servicii de programe distribuite în grila analogică a UPC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel