RĂZBOIUL statuilor. Anglia pe un butoi de PULBERE: Ucigașă, violatoare! - FOTO

Proteste la Londra - Manifestanții forțează intrarea în Palatul Buckingham
Proteste la Londra - Manifestanții forțează intrarea în Palatul Buckingham

Un ansamblu monumental dedicat Reginei Victoria, probabil cel mai important suveran britanic din istorie, a fost vandalizat cu numeroase inscripții injurioase. 

Fenomenul vandalismului a ajuns și în Marea Britanie. Cel mai nou episod s-a consumat în Leeds, unde un grup statuar a fost mânjit de protestatarii Black Lives Matter. Este vorba despre un ansamblu monumental dedicat Reginei Victoria. Alături de statuia celui mai important suveran britanic din istorie, la picioarele sale, stau două femei întruchipând Pacea și Hărnicia.

Monumentul a fost vandalizat cu mesaje, printre care amintim: 'stăpână de sclavi', 'ucigașă', 'violatoare', 'târfă', 'scursură', 'rasistă', potrivit Leeds Live.

Potrivit Yorkshire Evening Post, actul de vandalism a fost șters în cursul zilei de miercuri. Șeful Consiliului Local din Leeds, Judith Blake, a condamnat graffitiul, dar a promis o revizuire a statuilor cu figuri istorice din oraș.

Amintim faptul că și primarul Londrei, Sadiq Khan a ordonat verificarea tuturor statuilor şi numelor de străzi din capitala britanică. 'Diversitatea capitalei noastre este punctul nostru cel mai tare, dar statuile, numele de străzi şi spaţiile publice reflectă o eră apusă', a menționat primarul Londrei, care a precizat că unele statui vor fi îndepărtate.

Statuie demolată în Bristol

La Bristol, în sud-vestul Angliei, protestatarii au dărâmat o statuie a unui cunoscut negustor de sclavi de acum trei secole, Edward Colston. Statuia de bronz ridicată în 1895 pe o stradă care îi poartă numele a fost smulsă de pe piedestal cu ajutorul unor corzi. Ulterior, unul dintre manifestanţi s-a fotografiat cu un genunchi pe gâtul statuii, reproducând gestul poliţistului alb care l-a asfixiat pe George Floyd.  Statuia, care face de mai mulţi ani obiectul unor controverse, a fost târâtă prin oraşul-port şi stropită cu vopsea roşie pentru a fi într-un final aruncată în râul Avon.

VEZI ȘI Noi CIOCNIRI VIOLENTE la Londra. Protestatarii au luat cu ASALT Palatul Buckingham - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel