Noi CIOCNIRI VIOLENTE la Londra. Protestatarii au luat cu ASALT Palatul Buckingham - VIDEO

Proteste la Londra - Manifestanții forțează intrarea în Palatul Buckingham
Proteste la Londra - Manifestanții forțează intrarea în Palatul Buckingham

Zeci de mii de manifestanți protestează în marile capitale ale Europei împotriva rasismului şi a violenţei poliţiei, în contextul valului de proteste declanşat după moartea afro-americanului George Floyd în cursul arestării sale, la sfârşitul lunii mai, în SUA.

Iată imagini de la Londra cu furia protestatarilor care forțează intrarea în Palatul Buckingham:

Statuie demolată în Bristol

La Bristol, în sud-vestul Angliei, protestatarii au dărâmat o statuie a unui cunoscut negustor de sclavi de acum trei secole, Edward Colston. Statuia de bronz ridicată în 1895 pe o stradă care îi poartă numele a fost smulsă de pe piedestal cu ajutorul unor corzi. Ulterior, unul dintre manifestanţi s-a fotografiat cu un genunchi pe gâtul statuii, reproducând gestul poliţistului alb care l-a asfixiat pe George Floyd.

VEZI ȘI Ministrul Justiției aruncă BOMBA: Ei sunt agenții străini care exacerbează VIOLENȚA

'Acest om a fost un negustor de sclavi. A fost generos cu Bristolul, dar pe seama sclavagismului şi acest lucru este absolut abject. Este o insultă la adresa cetăţenilor din Bristol', a comentat John McAllister, un manifestant în vârstă de 71 de ani, citat de Press Association. Statuia, care face de mai mulţi ani obiectul unor controverse, a fost târâtă prin oraşul-port şi stropită cu vopsea roşie pentru a fi într-un final aruncată în râul Avon.

VEZI ȘI PROTESTELE se extind în Europa. Ce se întâmplă la Paris și Londra - VIDEO

Mii de oameni s-au adunat duminică și în capitala belgiană Bruxelles. Circa 10.000 de persoane participau după-amiaza la protestul neautorizat oficial din faţa Palatului de justiţie, a menţionat o purtătoare de cuvânt a poliţiei, Ilse van de Keere. Majoritatea purtau măşti anti-coronavirus, dar dată fiind amploarea participării la manifestaţie distanţarea fizică era imposibilă. Participanţii, mulţi îmbrăcaţi în negru, au arborat pancarte cu sloganul Black Lives Matter sau amintind de un caz petrecut în Belgia similar cu cel al lui George Floyd, moartea adolescentului Adil C., în vârstă de 19 ani, în aprilie, tot în urma unei interacţiuni cu poliţia.

Proteste violente au fost organizate duminică și în SUA  după moartea afro-americanului George Floyd de 46 de ani ucis de un poliţist, la 25 mai, la Minneapolis. Manifestanții invocă brutalitatea poliției, rasismul. De asemenea, președintele Donald Trump este luat la țintă de protestatari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel