Război Ucraina: Reuniune crucială la Berlin

Foto: time.com
Foto: time.com

În cursul zilei de ieri au avut loc discuții foarte importante la Berlin cu privire la situația tensionată din Ucraina. La invitația cancelarului Germaniei, Angela Merkel, președinții Ucrainei, Rusiei și Franței au purtat timp de cinci ore discuții cu privire la consolidarea acordului de la Minsk și situația critică din Siria.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, joi, că Ucraina, Germania, Franța și Rusia au convenit să elaboreze un plan comun cu privire la modul în care să fie pus în aplicare acordul de încetare a focului din estul Ucrainei, notează Deutsche Welle.

Potrivit publicației germane liderii europeni au întărit faptul că este esențială consolidarea și punerea în aplicare cât mai rapidă a acordului de la Minsk semnat în 2015. Președintele ucrainean a subliniat că ”din acest moment până în noiembrie trebuie să avem un plan comun concret.” Punctul politic de vedere ucrainean a fost îmbrățișat și de Vladimir Putin, dar și de președintele francez Francois Hollande și cancelarul Germaniei Angela Merkel.

Acordul de pace de la Minsk, privind situația din Ucraina ar fi trebuit să ducă la încetarea focului. Totuși, violențele în estul Ucrainei au continuat în regiunea Donbass sfâșiată de conflicte.

Din 2014, de când a izbucnit conflictul dintre separatiștii pro-ruși și armata ucraineană se estimează că peste 9.600 de persoane și-au pierdut viața. Luptele au continuat chiar și dupa semnarea acordului de pace din capitala Belarusului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel