Război Siria. SUA și Rusia se vor întâlni

Ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, John Kerry, au convenit joi, ca experții să perfecteze în viitorul apropiat problema privind retragerea combatanților din Alep.

Ministerul rus a amintit că în dimineața zilei de 8 decembrie, în marja reuniunii ministeriale a OSCE de la Hamburg, Germania, în vederea continuării contactelor care au avut loc cu o zi înainte, a avut loc o întrevedere între Lavrov și Kerry.

'În seara aceleiași zile, între Serghei Lavrov și John Kerry a avut loc o discuție telefonică. Miniștrii de externe rus și american au continuat discuția pe marginea reglementării conflictului din Siria, inclusiv a căilor de normalizare a situației în cartierele estice din Alep', se spune într-un comunicat al diplomației ruse.

'Dat fiind deschiderea părții americane de a sprijini retragerea combatanților din Alep, s-a stabilit ca în viitorul apropiat să fie dezbătute la obiect detaliile practice ale acestui proces la nivel de experți', a subliniat MAE rus.

Totodată, în marja reuniunii ministeriale a OSCE, Lavrov a anunțat că militari și diplomați ai Federației Ruse și SUA se vor întâlni la 10 decembrie la Geneva, pentru a discuta situația din Alep, scrie Agerpres.

Ministrul de externe rus a dat asigurări că acțiunile militare din Alep au fost suspendate pentru retragerea coloanei de locuitori pașnici. 'Astăzi, acțiunile militare active ale armatei siriene în zona estică a orașului Alep au fost suspendate, pentru că are loc o nouă și cea mai mare operațiune pentru retragerea locuitorilor pașnici care doresc să plece de acolo. O coloană de circa 8.000 de oameni. Aceasta este o operațiune colosală, iar traseul pentru această coloană este de circa 5 kilometri', a precizat Lavrov.

De asemenea, șeful diplomației ruse a declarat, în marja aceleiași reuniuni, că nu există deocamdată o abordare comună în ceea ce privește o foaie de parcurs pentru reglementarea situației din Donbas. 'Deocamdată nu se constată o abordare comună, chiar dacă o avansare înceapă, cu pași de melc, are totuși loc', a adăugat ministrul de externe rus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel