Război pe străzile din Rusia. Poliția a REȚINUT-o pe soția lui Alexei Navalnîi

foto facebook Alexei Navalnîi
foto facebook Alexei Navalnîi

Alexei Navalnîi, prima amenințare reală pentru Vladimir Putin, a provocat un adevărat război pe străzile din Rusia. Revenirea sa în țară - impropriu spus, având în vedere că a fost ridicat de cum a aterizat pe aeroport - urmată de reținerea sa și menținerea în arest au generat mișcări de stradă. Deși la început împăciuitor, Vladimir Putin a scos astăzi forțele de ordine din stradă și a blocat străzi și mijloace de transport, în lupta cu manifestanții. 

Poliția rusă a reținut-o chiar și pe Iulia Navalnaia, soţia lui Aleksei Navalnîi. Iulia Navalnaia participa la un protest neautorizat duminică la Moscova, au declarat susținătorii lui Navalnîi pe rețelele de socializare, conform Reuters, citează Mediafax. 

OVD-Info, un grup de monitorizare, a declarat că peste 300 de persoane au fost deja reținute la mitingul de la Moscova.

Poliția a reținut peste 1.000 de persoane și a întrerupt mitinguri duminică la Moscova și în toată Rusia, în timp ce susținătorii lui Alexei Navalnîi au ieșit în stradă pentru a protesta față de arestarea sa, în ciuda temperaturilor scăzute și amenințărilor autorităților. 

Politicianul de opoziție a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde s-a recuperat după ce a fost otrăvit. El îl acuză pe Vladimir Putin că a ordonat crima, ceea ce Kremlinul neagă.

Vezi și: Scene de război pe străzile din Rusia. Bogdan Chirieac: Cea mai mare încercare pentru Putin în ultimii 21 de ani. Oricât de cinic ar părea...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel