Scene de război pe străzile din Rusia. Bogdan Chirieac: Cea mai mare încercare pentru Putin în ultimii 21 de ani. Oricât de cinic ar părea...

captura video Twitter
captura video Twitter

Sunt scene de război pe străzile din Rusia, în contextul în care se anunță proteste de amploare după reținerea lui Alexei Navalnîi. 

Analistul politic Bogdan Chirieac consideră, conform intervenției de la Antena 3, că ”regimul Putin va supraviețui acestor proteste”. Însă, aceste proteste, pentru care regimul lui Vladimir Putin a scos polițiștii în stradă, a închis străzi, magazine, stații de metrou și a reținut sute de protestatari, reprezintă ”cea mai mare încercare pentru Vladimir Putin din ultimii 21 de ani”.

”Pentru prima dată, în mod real, opoziția are un chip, Alexei Navalnîi, un om deasupra vremurilor, care a riscat totul întorcându-se înapoi la Moscova, după ce s-a încercat otrăvirea sa și a fost scos la suprafață de un spital din Berlin” a explicat Bogdan Chirieac. ”În mod real, Putin va trage, la nivel de țară, luni de zile, poate ani după ceea ce se întâmplă acum” anticipează analistul politic. Cu privire la lipsa de reacții vehemente din Occident, Bogdan Chirieac a explicat: ”Occidentul, oricât ar părea de cinic sau ciudat, e obișnuit cu Putin și-l dorește ca partener de dialog”. 

Bogdan Chirieac a atras atenția că ”în vremea lui Vladimir Putin, fără îndoială, Federația Rusă s-a dezvoltat, iar Occidentul îl dorește partener de dialog. Este foarte comod. În toată această perioadă, Rusia a fost extrem de stabilă. E mult mai ușor să discuți cu o Rusie stabilă decât cu una măcinată de lupte interne”. 

Vezi și: Proteste împotriva lui Putin. Manifestanții, bătuți cu bâte de polițiști. Autoritățile au ÎNCHIS străzi și stații de metrou. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel