Război între extremiștii din UE: Jobbik, atac la Marine Le Pen

Președintele partidului extremist ungar Jobbik a descris Frontul Național al Franței și formațiunea austriacă FPO drept "partide sioniste", după ce liderii FN și FPO au refuzat să negocieze o alianță cu maghiarii în Parlamentul European.

"Jobbik nu formează alianțe cu partidele sioniste, precum Frontul Național și Partidul Libertății (FPO) din Austria, doar din motive financiare", a declarat Vona Gabor într-un interviu pentru cotidianul ungar Magyar Hirlap.

Anterior, liderul FN, Marine Le Pen, a precizat că Jobbik este exclus din orice tip de negocieri privind o potențială alianță.

Frontul Național și aliații săi tradiționali din Olanda, Austria, Belgia și Italia au eșuat în tentativa sa de a forma un grup în interiorul Parlamentului European. Un astfel de grup le-ar fi permis accesul la fonduri publice. 

Jobbik are 21 de eurodeputați în Legislativul de la Strasbourg.

Un succes au bifat însă UKIP, care a format un grup în PE alături de partide din Lituania, Franța, Cehia, Letonia și Suedia și Italia.

Regulile Uniunii Europene prevăd că fiecare grup trebuie să includă cel puțin 25 de eurodeputați din minimum șapte state membre UE.

În noua legislatură există o varietate de partide populiste, extremiste sau eurosceptice. Ele nu formează însă un monolit, iar interesele și principiile neconvergente i-au determinat să formeze grupuri distincte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel