Război economic internaţional. Reacţia imediată a Chinei

Descriere foto:

China depune plângere la OMC împotriva recentelor tarife vamale americane.

 

China a depus o plângere la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) împotriva noilor taxe vamale americane pentru importuri chineze în valoare de 34 miliarde de dolari, care au intrat în vigoare vineri la ora 04:00 GMT, marcând debutul unui război comercial între SUA şi China, transmit Xinhua şi Reuters.

China nu are altă alegere decât să riposteze împotriva SUA, a anunţat Ministerul chinez al Comerţului, după ce Washingtonul a decis să impună taxe vamale prohibitive pentru produse chineze în valoare de 34 miliarde de dolari.

'SUA au violat regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului şi au lansat cel mai mare război comercial din istoria economică', a apreciat Ministerul chinez al Comerţului. Citând surse din Administraţia vamală, agenţia de presă Xinhua precizează că tarifele vamale chineze au intrat în vigoare vineri, la ora locală 12.01 p.m. (04.01 GMT). Xinhua precizează că tarifele impuse de China pentru importurile americane sunt de 25%, similar cu cele impuse de Washington pentru produsele chineze.

Impactul asupra economiei chineze

'Un război comercial a început. Impactul asupra economiei chineze de pe urma tarifelor impuse de SUA pentru produse chineze în valoare de 34-50 de miliarde de dolari ar urma să fie limitat. Dacă vor impune tarife pentru produse chineze în valoare de 250 miliarde de dolari, impactul va fi mult mai mare nu doar asupra celor două economii, ci şi asupra economiei mondiale şi lanţurilor globale de aprovizionare', a apreciat Wang Jun, economist şef la Zhongyuan Bank.

Administraţia Trump a avertizat că ar putea viza în total bunuri chineze în valoare de peste 500 miliarde de dolari, adică o sumă comparabilă cu valoarea totală a bunurilor importate de SUA din China anul trecut.

Vezi şi: Război comercial internaţional. Reacţia Rusiei


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26