EXCLUSIV  Război Dragnea-Grindeanu-Iohannis. Sociolog: Este forțat să facă acest lucru

Traian Basescu - Klaus Iohannis
Traian Basescu - Klaus Iohannis

Sociologul Alfred Bulai crede că președintele Klaus Iohannis încearcă o strategie pe care este forțat să o adopte după alegerile parlamentare. 

”Finețurile că ești invitat sau nu oficial nu au valoare” este de părere sociologul Alfred Bulai cu privire la cel mai recent conflict dintre Klaus Iohannis și Sorin Grindeanu-Liviu Dragnea din cauza prezenței celor doi în SUA, la învestitura lui Donald Trump. Președintele a precizat că cei doi nu sunt invitați oficial și că ei vor participa la evenimente organizate în marja ceremoniilor oficiale, minimizând prezența lor.  

Iohannis, jucător diferit de Băsescu: E silit s-o facă

”Evident că Klaus Iohannis a fost scos din letargie de rezultatul alegerilor și încearcă să fie mai activ pe scena politică. E forțat să facă acest lucru pentru că în acest moment partidul de opoziție nu există, oricum al lui, care era PNL, are mari probleme inclusiv în a se distanța față de el, deci are o mare problemă, cât casa. USR nu are voce pentru că multe dintre declarațiile celor care au ieșit în spațiul public sunt destul de puerile. Sigur că are nevoie să încerce să fie mai activ și să le sugereze liberarilor că este un personaj activ de care ei trebuie să țină cont și declarațiile merg mai mult către PNL, nu către PSD. Miza este spațiul public și PNL. El încearcă să restabilească condiții optime de colaborare cu PNL, pentru că nu are alt partid. USR este totalmente nesigur și probabil va urma calea altor partide colectoare. E o strategie politică și încearcă să fie puțin mai activ. Este la ani lumină de Traian Băsescu, jucătorul politic. Nu e un lucru neapărat rău, pentru că Traian Băsescu sărea și calul. Klaus Iohannis este silit de situația în care se află. Nu aș zice că a foarte agresiv. Declarațiile sunt temperate” a mai opinat Alfred Bulai. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel