Rayan, băiețelul de 5 ani blocat de marți într-un puț, a murit

Rayan, băiețelul de cinci ani blocat de marți într-un puț, s-a stins din viață.

Oficialii marocani au anunțat, la scurt timp după ce l-au scos pe copil din puț, că acesta a murit, informează Sky News.

Copilul a stat blocat într-un puț adânc de 32 de metri începând de marți. A fost scos de salvatori sâmbătă seară.

Operațiunile de salvare din micul oraș Tamorot, situat în nordul țării, la aproximativ 100 de kilometri de orașul Chefchaouen, erau în desfășurare de marți seară. Salvatorii au săpat un tunel pentru a ajunge la copil.

Tatăl lui Rayan a declarat că încerca să scoată apă din puț în momentul accidentului: „În momentul în care mi-am luat ochii de la el, micuțul a căzut în fântână. Nu am închis un ochi de atunci".

Imaginile filmate joi de o cameră coborâtă în puț arătau că băiatul era atunci în viață și conștient, deși părea să sufere de câteva răni minore la cap, notează Mediafax.

Citește și: Covid endemic. Intrăm într-o nouă eră a coronavirusului, cu adevărat iminentă! Ce va însemna, la nivel mondial, și cât e de rău acest scenariu

În ultimii doi ani, toți ne-am întrebat: Când se va termina pandemia? Când revenim la viața normală? Și răspunsul la acele întrebări ar putea fi... foarte curând. Există o încredere tot mai mare că Omicron ar putea grăbi în unele țări, cum ar fi Marea Britanie, sfârșitul pandemiei.

Dar spre ce ne îndreptăm? Spre o nouă fază. Virusul nu va dispărea peste noapte. În schimb, noul cuvânt la modă cu care va trebui să ne obișnuim este „endemic”, ceea ce înseamnă că Covid este, fără îndoială, aici pentru a rămâne.

Intrăm într-o nouă eră a Covidului, cu adevărat iminentă, și ce va însemna acest lucru pentru viețile noastre?„Suntem aproape acolo, acum este începutul sfârșitului, cel puțin în Marea Britanie”, spune profesorul Julian Hiscox, de la Institutul de Științe Infecțioase, Veterinare și Ecologice și Institutul Pandemic, Universitatea din Liverpool. 

„Cred că viața în 2022 va fi aproape ca înainte de pandemie”, adaugă el.

Ceea ce se schimbă este imunitatea noastră

Noul coronavirus a apărut, pentru prima dată în urmă cu doi ani, în Wuhan, China, și eram vulnerabili. A fost un virus complet nou pe care sistemul nostru imunitar nu l-a experimentat înainte și nu aveam medicamente sau vaccinuri care să ne ajute. Covid s-a răspândit exploziv în întreaga lume, dar „acest foc” nu poate arde la o intensitate atât de mare pentru totdeauna. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel