Ray Thomas, artist, a murit

Muzicianul Ray Thomas, unul dintre membrii fondatori ai formaţiei britanice The Moody Blues, a decedat la vârsta de 76 de ani, conform unui anunţ dat publicităţii duminică de casa sa discuri, citat de AFP.

Flautist, solist şi compozitor, Ray Thomas a murit joi în locuinţa sa din Surrey, Marea Britanie, potrivit unui comunicat difuzat de Cherry Red Records - Esoteric Recordings.

"Suntem profund şocaţi de decesul său şi ne vor lipsi căldura umană, umorul şi bunătatea sa", a precizat casa de discuri. "A fost un privilegiu că l-am cunoscut şi că am colaborat cu el, iar gândurile noastre sunt alături de familia şi de soţia sa, Less, în aceste momente triste", se mai arată în document.

Ray Thomas a dezvăluit pe site-ul său în 2014 că suferă de cancer de prostată.

El a cunoscut faima în anii '60 şi '70 după ce a fondat trupa The Moody Blues alături de Mike Pinder, Denny Laine, Graeme Edge şi Clint Warwick.

Unele dintre melodiile cele mai cunoscute cu care formaţia s-a remarcat la nivel internaţional sunt: "Go Now", "Nights in White Satin", "Tuesday Afternoon" şi "Question".

The Moody Blues a fost recompensată cu 18 discuri de platină şi de aur şi a vândut 70 de milioane de albume în toată lumea. Trupa va fi inclusă în acest an în Rock and Roll Hall of Fame.

Ray Thomas s-a bucurat de succes şi dincolo de această trupă de rock, muzicianul lansând mai multe albume solo, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel