Raul Castro, la conducerea Partidului Comunist Cubanez

raul
raul

Preşedintele cubanez, Raul Castro, a fost numit prim secretar al Partidului Comunist Cubanez (PCC), călcând pe urmele fratelui său Fidel Castro, aflat la conducerea partidului de la fondarea acestuia în 1965, a anunţat marţi un oficial al partidului la ceremonia de închidere a celui de al VI-lea Congres al PCC, relatează AFP.

Congresul al VI-lea al PCC, primul organizat din 1997 până în prezent, urma să anunţe în dimineaţa de marţi configuraţia noilor instanţe de conducere, ca urmare a adoptării unui vast plan de reforme economice. Preşedintele cubanez Raul Castro a fost desemnat prim secretar al partidului, iar vicepreşedintele cubanez, Jose Ramon Machado Ventura, al doilea secretar al PCC.

Fidel Castro, în vârstă de 84 de ani, care nu a mai apărut în public de mai mult de o lună, şi-a făcut apariţia la ceremonia de închidere a congresului, însoţit fiind de fratele său Raul, căruia i-a cedat puterea în 2006 din motive de sănătate. Aplaudat îndelung de miile de delegaţi entuziasmaţi prezenţi la Congres, Fidel a confirmat, printr-un mesaj special publicat marţi de presa cubaneză, că renunţă la funcţia de prim secretar al Partidului Comunist Cubanez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel