RATB, autobuze noi din Turcia. Când vor intra în circulație

[] []

05 noi 2018 / 08:53
Salveaza PDF Comentarii
Transport public
Transport public

Maşinile sunt dotate cu aer condiţionat, sistem de taxare inteligent şi GPS. Primele 20 de autobuze vor intra în circulație începând cu jumătatea lunii noiembrie.

Unii şoferi, care au avut ocazia să le testeze, s-au plâns de poziţia pe care o au la volan. 'O problemă minoră', spun cei de la Societatea de Transport.

Autobuzele sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri iar tehnologia GPS instalată permite localizarea lor în trafic.

Spre deosebire de cele vechi, toate autobuzele noi au camere de supraveghere atât în interior cât și în exterior iar șoferul are o aplicație care îi arată în timp real câți pasageri urcă și câți coboară, informează TVR.

O comisie specializată verifică dacă autobuzele respectă toate criteriile tehnice de atribuire conform caietului de sarcini după care ar urma concesionarea către recent înființata Societate de Transport București.

Conform graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an vor ajunge la București 100 de autobuze, iar anul viitor vor ajunge restul de 300. Valoarea tranzacției este de 100 de milioane de euro plus TVA.

Toate sunt diesel euro 6 și sunt de 3 tipuri: de 10, 12 și 18 metri. Unii dintre şoferi le-au găsit deja o hibă.

Până când bucureștenii vor putea beneficia de condițiile oferite de noile autobuze, un lucru este sigur. Trebuie să mai îndure neajunsurile celor vechi. Parcul auto al RATB are acum 1000 de mașini mai vechi de 9 ani, dintre care 200 sunt trase pe dreapta.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23