Răsturnare de situație în cazul băiețelului abuzat la "Nicolae Titulescu". ISMB ar fi primit o sesizare în 2022. Ce spuneau reprezentanții școlii

Foto: Captură video
Foto: Captură video

Inspectoratul Școlar din București ar fi primit din anul 2022 o sesizare de la părinți privind comportamentul agresorului din Școala "Nicolae Titulescu".

Răsturnare de situație în cazul presupusului viol de la Școala "Nicolae Titulescu" din Capitală. Se pare că Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit încă din octombrie 2022 o sesizare de la părinții elevilor de clasa a V-a privind comportamentul agresorului care l-ar fi abuzat pe elevul de 8 ani în respectiva unitate de învățământ.

VEZI ȘI: Directoarea Școlii Nicolae Titulescu și-a dat demisia. Înregistrarea făcută pe ascuns la ședința cu părinții. "Un copil care este de două ori victimă..."

Anul trecut, părinții au primit și un răspuns de la ISMB în care se confirma primirea sesizării de către Inspectorat. Noile informații apar în contextul în care inspectorii au declarat recent că au aflat despre acuzațiile de viol în urma informațiilor apărute în presă, în urma cărora s-au autosesizat.

"Din analiza documentelor existente la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, s-a constatat că părinții elevilor clasei a V-a de la Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu" au depus la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, în luna octombrie 2022, un memoriu prin care care ne aduceau la cunoștință comportamentul inadecvat al unui copil, elev în clasa a  V-a la Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu".", a transmis ISMB, potrivit Antena3.ro.

Ce ar fi răspuns cei de la Școala "Nicolae Titulescu" 

Totodată, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, susține că unitatea de învățământ a transmis ulterior "că au fost luate toate măsurile necesare unui mediu sigur și securizant pentru elevii școlii".

"Ca urmare a acestui fapt, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a dispus luarea de către Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu", în regim de urgență, a măsurilor legale care se impun prin respectarea ordinului Ministerului Educației și Cercetării nr. 4343/2020 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor art. 7 alin. (1^1), art. 56^1 și ale pct. 6^1 din anexa la Legea educației naționale nr. 1/2011, privind violența psihologică – bullying.

Măsurile dispuse de unitatea de învățământ, conform cărora au fost luate toate măsurile necesare unui mediu sigur și securizant pentru elevii școlii, au fost transmise Inspectoratului Școlar al Municipiului București, în luna noiembrie", se mai arată în răspunsul ISMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel