Răsturnare de situație cu accidentul de la 2 Mai. Cu o oră înainte de accident, Vlad Pascu a fost la sediul Poliției, pentru că se găsiseră droguri asupra sa, dar nu a fost testat

Răsturnare de situație în cazul accidentului de la 2 Mai, unde doi studenți la Geografie și-au pierdut viața.

Constantin Glugă, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța a făcut declarații luni după amiază, despre cazul tânărului Matei-Vlad Pascu, cel care i-a ucis pe Roberta Marina Dragomir și Sebastian Andrei Olariu într-un accident.

„În noaptea de 18-19 august, polițiștii au efectuat 47 de testări cu aparatele alcooltest și 6 testări cu aparatele drugtest. În ceea ce privește evenimentul din data de 19 august, am analizat personal și vă pot comunica următoarele lucruri:

-  la data de 17 august, șoferul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său.

- în seara de 18 august, același conducător auto a fost oprit în trafic de către polițiștii rutieri pe raza Municipiului Constanța, în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, moment în care i s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere și conduita preventivă în trafic.

CITEȘTE ȘI       -      BREAKING NEWS  De ce Vlad Pascu nu a fost testat cu aparatul drug test. Cosmin Andreica: Unitatea de Poliție din Vama Veche este într-un container, nici măcar nu are sediu

- la data de 19 august 2023, în jurul orelor 00:40, prin sistemul național de urgență 112, un bărbat a sesizat IPJ Constanța despre faptul că pe DN39, între Vama Veche și 2 Mai, un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. Având în vedere această semnalare, autoturismul a fost dat în atenție tuturor efectivelor și au fost efectuate activități pentru localizarea sa.

- în jurul orei 02:40, autoturismul respectiv a fost depistat de către o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm din cadrul Jandarmeriei circulând pe DN39 din localitatea Vama Veche. Cu această ocazie a fost legitimat conducătorul auto, precum și cei doi pasageri care îl însoțeau, iar în urma verificărilor efectuate, în interiorul autoturismului, într-un pachet de țigări au fost descoperite o țigară artizanală tip joint și o folie marcată cu denumirea bromazepam (benzodiazepina), care conținea 4 pastile. Acestea au fost înaintate Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța pentru a se continua cercetările.

CITEȘTE ȘI       -      Acum 3 luni, Vlad Pascu a sunat la 112 să spună că cineva a intrat peste el în casă. Tatăl său le-a zis polițiștilor că fiul său e drogat

- șoferul a fost condus cu autospeciala de Poliție la sediul biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea 0, fiind prezent în acel birou până în jurul orei 04:30. Din datele transmise de lucrătorii de poliție care au efectuat verificările la acel moment, conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive.

- tot din verificări a reieșit faptul că, după ce a părăsit sediul biroului de Poliție Vama Veche - 2 Mai, șoferul s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise.

- ulterior, în jurul orei 05:25 a avut loc și acest eveniment tragic, în urma căruia 2 persoane au decedat și 3 au fost rănite“, a spus comandantul Poliției Constanța, Constantin Glugă.

CITEȘTE ȘI       -      Vlad Pascu, șoferul care a ucis 2 tineri la 2 Mai, a fost prins anul trecut cu canabis. Procurorii l-au iertat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel