Răsturnare de situație în cazul "convoiului umanitar" rusesc

Foto: Reuters via Die Welt
Foto: Reuters via Die Welt

Kievul spune că nu va permite convoiului rus format din camioane pline cu ajutoare să intre în Estul Ucrainei, acolo unde forțele guvernamentale fac eforturi pentru recuperarea orașelor capturate de separatiștii pro-ruși.

Kievul și Vestul au avertizat Moscova să nu transforme misiunea umanitară într-o intervenție militară.

"Conținutul va fi reîncărcat în alte vehicule de transport (la graniță) de către Crucea Roșie", a declarat consilierul prezidențial Valey Chaly pentru jurnaliști, care a adăugat că Ucraina vrea ca totul să fie sub controlul său, conform Reuters.

Rusia a spus că va transfera convoiul sub egida Comitetului Internațional al Crucii Roșii, dar nu a făcut nicio mențiune despre cererea Kievului privind reîncărcarea bunurilor. Uniunea Europeană susține că încărcătura va trenui verificată.

"Nu trebuie urmărite obiective politice sau de altă natură. Conținutul ajutorului umanitar trebuie să fie exact asta, ajutor umanitar", a spus reprezentantul UE pentru ajutor umanitar, Kristalina Georgieva.

Presa rusă spune că cele 280 de camioane fără plăcuțe de înmatriculare au plecat din apropierea Moscovei și vor avea nevoie de câteva zile pentru a parcurge cei 1.000 de km până în regiunile din Estul Ucrainei.

Șeful NATO: Foarte probabil, Rusia va invada Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel