Șeful NATO: Foarte probabil, Rusia va invada Ucraina

Foto: nypost.com
Foto: nypost.com

Șeful NATO, Anders Fogh Rasmussen, a declarat luni că este foarte probabil ca Rusia să intervină militar în Estul Ucrainei, adăugând că aliații nu au primit semnale că Moscova își retrage trupele masate la granița ucraineană.

UPDATE: În cursul unei conversaţii telefonice cu preşedinele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, Vladimir Putin a declarat că "partea rusă pregăteşte trimiterea unui convoi umanitar în estul Ucrainei, în colaborare cu Crucea Roşie", potrivit Kremlinului.

Ucraina spune că misiunea este condusă de Crucea Roșie și are aprobarea SUA, conform AP.

-----------------------

Întrebat în cadrul unui interviu pentru Reuters cât de mari sunt șansele ca Rusia să efectueze o intervenție militară, Rasmussen a răspuns: "Există o probabilitate foarte mare", conform Business Insider.

"Vedem că Rusia dezvoltă pretextul pentru o asemenea operațiune sub masca unei operațiuni umanitare și vedem o concentrare militară ce ar putea fi folosită pentru a efectua asemenea operațiuni militare ilegale în Ucraina", a mai spus danezul.

NATO a atras atenția încă de săptămâna trecută că Rusia a reluat acțiunile de consolidare a forțelor armate de la granița cu Ucraina. Potrivit Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Rusia a masat peste 20.000 de soldați în apropiere de Ucraina. 

Armata Kievului susține că, pe lângă miile de soldați, Moscova a pregătit tancuri, avioane de luptă și piese de artilerie.

Între timp, armata ucraineană continuă operațiunile de recuperare a orașelor din Est controlate de separatiștii pro-ruși.

Ucrainenii se arată pregătiți să bifeze primul succes major și să recapete controlul asupra orașului Donețk.

Șeful NATO semnalează un risc de conflict România - Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel