Nave Mistral: Franța se pregătește să anuleze vânzarea unui portelicopter către Rusia

Președintele Franței, Francois Hollande, se declară pregătit să anuleze livrarea celui de-al doilea portelicopter Mistral către Rusia dacă Europa trece la un nou nivel de sancțiuni.

A doua navă, cu termen de finalizare în 2016, nu a fost încă plătită, astfel că este posibil ca Franța să suspende vânzarea dacă situația o va cere, a declarat, luni, Hollande, citat de Bloomberg.

Afacerea franco-rusă de 1,6 miliarde de dolari care încinge Marea Neagră

Potrivit contractului de 1,6 miliarde de dolari, semnat de Franța și Rusia în 2011, prima navă amfibie de război trebuie livrată în toamna anului 2014. Această primă vânzare pare ireversibilă. Hollande a explicat că sancțiunile nu sunt retroactive și nu afectează livrarea primei nave Mistral, Vladivostok, care a fost deja plătită și care se va adăuga flotei ruse în octombrie.

"Va putea fi onorat restul contractului?", le-a spus Hollande reporterilor din Paris cu referire la ce-a doua navă. "Asta va depinde de atitudinea Rusiei".

Miniștrii de Externe din Uniunea Europeană se întâlnesc, marți, la Bruxelles, prima oară după prăbușirea zborului MH17, pentru a discuta despre noi măsuri punitive împotriva Moscovei.

Ministrul de Externe al Poloniei, apel către Franța: Nu vindeți navele Mistral Rusiei! Putin le va folosi în Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel