Ministrul de Externe al Poloniei, apel către Franța: Nu vindeți navele Mistral Rusiei! Putin le va folosi în Marea Neagră

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a făcut un apel către Franța să nu vândă Rusiei cele două navile amfibii de asalt Mistral și să anuleze înțelegerea de 1,2 miliarde de dolari încheiată în 2011. Sikorski s-a întâlnit, marți, la Varșovia, cu șeful diplomației americane, John Kerry. Președintele american Barack Obama se află și el în Polonia pentru două zile.

Întrebat de jurnaliștii cotidianului francez "Le Monde" dacă Franța ar trebui să livreze cele două nave de luptă Rusiei, Sikorski a răspuns "nu", pentru că, așa cum generalii ruși au anunțat deja, Moscova le va folosi pentru a intimida țările riverane Mării Negre, care sunt partenere ale Europei.

Sikorski a precizat că, personal, nu crede că Franța nu vrea să fie un furnizor de arme pentru un stat agresor, potrivit tvn24.pl.

Franța și Rusia au semnat în ianuarie 2011 o înțelegere privind vânzarea a patru port-elicoptere Mistral către Moscova. Două dintre acestea vor fi construite de o firmă la care statul francez deține 33% din acțiuni, DCNS STX, din ST. Nazaire, sudul Franței. Celelalte două ar urma să fie asamblate în Rusia și trimise mai apoi flotei ruse.

În ciuda protestelor venite dinspre SUA și aliații săi baltici, Franța nu are de gând să suspende vânzarea celor două nave de război Mistral Rusiei, conform înțelegerii din 2011, spuneau surse din Palatul Elysée pentru Le Monde la data de 12 mai.


Citește și: Afacerea franco-rusă de 1,6 miliarde de dolari care încinge Marea Neagră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel