Răspunsul operatorului 112 pentru un băiat legat cu lanțul de bunicul său, un traficant de persoane

Foto ilustrativ de PublicDomainPictures de la Pixabay
Foto ilustrativ de PublicDomainPictures de la Pixabay

Un băiat de 15 ani din Brăila, legat de bunicul său cu lanțul, a fost amenințat de operatorul 112 cu amenda. 

În vara anului trecut, un băiat de 15 ani din Brăila a sunat la 112 după ce bunicul l-a legat cu lanțul. „Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor”, i-a spus operatorul de la 112 minorului, amenințându-l totodată cu amenda. 

Pe 24 august 2020, în jurul orei 22:40, un băiat de 15 ani a sunat la 112 și a cerut ajutorul, precizând că este sechestrat de bunicul său. Minorul a spus că este ținut legat cu un lanț de mai multe zile pentru că a fumat substanțe interzise.

Înregistrarea conversației dintre băiat și operatorul 112, cu o durată de 56 de secunde, a fost depusă la dosarul în care bunicul este acuzat de lipsire de libertate în mod ilegal. 

"Păi, n-ai voie să fumezi, e logic"

Operatorul STS îi spune apelantului că va fi preluat, iar apoi îi transmite operatorului 112: „Întrebați-l dacă vrea și o ambulanță”.

Operator 112: Alo!

Apelant: Alo!

Operator 112: Da!

Apelant: Bună seara!

Operator 112: Bună seara!

Apelant: Aș vrea și eu un echipaj de poliție pe Odessa, numărul 13 pentru că-s legat cu lanțul. Intrați în curte, mai înfund și mă vedeți aicea, legat în curte, în casă.

Operator 112: Da de ce te-a legat?

Apelant: Pentru că fumez și nu-mi dă voie.

Operator 112: Păi, n-ai voie să fumezi, e logic.

Apelant: Da, dar m-a legat cu lanțul și…. (inteligibil).

Operator 112: Da, o să-ți vină să dea o amendă, da?

Apelant: Eu vreau să-mi dea drumul.

Operator 112: Păi, eu ți-am spus ce o să facă poliția, o să vină acolo și o să aplice o amendă acolo, da? Părinții tăi unde sunt?

Apelant: Pi…, părinții mei nu sunt aicea, sunt în Franța.

Operator 112: De cât timp sunt în Franța? Apelant: Îs de vreun an și mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene.

Operator 112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor!

Totuși, într-un final, la fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. Oamenii legii l-au găsit pe băiat legat de piciorul stâng cu un lanț metalic de circa doi metri lungime, prevăzut cu lacăt. El se afla singur în încăpere. 

Băiatul le-a povestit polițiștilor că bunicul său l-a legat cu lanțul, pentru că a aflat că începuse să fumeze marijuana. Aflat în același imobil, bunicul a confirmat cele spuse de minor și a menționat că a vrut să-l împiedice pe nepotul său să mai recurgă la acte de vagabondaj, potrivit Libertatea

Minorul a fost sechestrat de două ori 

Ulterior, s-a stabilit că băiatul a fost sechestrat de două ori: prima dată în perioada 13-16 august, iar a doua oară în perioada 20-24 august. 

El revenise de o lună din Franța și obișnuia să plece de acasă la prietenii săi. Uneori, mai rămânea la ei peste noapte. Pe 13 august, bunicul a cumpărat patru metri de lanț metalic și un lacăt, cu care l-a imobilizat pe nepot în camera în care dormea. Trei zile mai târziu, pe 16 august, băiatul a găsit un topor lângă ușa de intrare în curte și cu acesta a reușit să taie lanțul de la picior și să scape.

A fugit cu lanțul tăiat prins de picior, iar pe drum l-a rugat pe un vecin să îl ajute. Acesta din urmă i-a tăiat lanțul cu o pânză de bomfaier.

Următoarele patru zile, minorul a stat fugar. Pe 20 august, doi prieteni l-au dus acasă. Bunicul a luat din nou lanțul și l-a legat. A reușit să sune la 112 după patru zile - unchiul său, care locuia în același imobil, își uitase telefonul pe masă. 

Bunicul, un traficant de persoane. A fost condamnat pe 29 octombrie 

Bunicul minorului, un bărbat de 65 de ani, a fost condamnat pe 29 octombrie de Judecătoria Brăila la 2 ani și 8 luni închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. 

Bărbatul a mai fost condamnat de două ori pentru trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul României și al Franței.

În 2012, bunicul a primit 10 ani de închisoare, fiind acuzat că a coordonat grupare infracțională care exploata persoane cu handicap din România pe străzile din Paris. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel