Rareș Bogdan zice că PNL dă premierul, Cîțu spune că el e propunerea. Grindeanu, uimit, prima reacție

Rareș Bogdan zice că PNL dă premierul, Cîțu spune că el e propunerea. Grindeanu, uimit, prima reacție / Foto: Facebook Sorin Grindeanu
Rareș Bogdan zice că PNL dă premierul, Cîțu spune că el e propunerea. Grindeanu, uimit, prima reacție / Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu a venit cu prima reacție după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora PNL insistă să îl propună din nou premier pe Florin Cîțu.

Florin Cîțu nu poate fi premierul unui guvern care are în componență PSD, spune prim-vicepreședintele social-democraților, Sorin Grindeanu: ”PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”.

”Noi am inițiat și am votat o moțiune de cenzură prin care Florin Cîțu a plecat din funcția de premier. E un lucru de la care nu facem rabat”, afirmă prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

El spune că Florin Cîțu nu poate fi premierul unui guvern care are în componență PSD.

”Noi am sancționat deja capacitatea domnului Cîțu de a conduce un guvern prin demiterea sa prin moțiunea de cenzură. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”, conchide social-democratul.

Florin Cîțu: Propunerea de premier este președintele PNL

Reacția lui Grindeanu vinde după ce Florin Cîțu a declarat astăzi că propunerea de premier este președintele PNL, adică el.

”Propunerea de premier este președintele PNL. Vă duceți prea mult înainte, am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil, nu se poate face. (...) Desemnarea premierului o face președintele România. Direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă ne menținem obiectivele noastre. Avem alte reforme pe care le-am început.”, spus Florin Cîțu.

El a mai afirmat că au reușit să facă ”minuni”, reușind o agenție de rating să schimbe perspectiva la ”stabil”. Totodată, a precizat că vor fi prezentate discuțiile cu PNL și cu USR.

”Pentru mine, importante sunt reformele și vreau să văd cu cine le putem face, căci PNL nu are majoritatea parlamentară.” a continuat Florin Cîțu. Vezi mai mult AICI.

Rareș Bogdan: PNL va da premierul

Și Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a spus astăzi că premierul va fi dat de partidul pe care îl reprezintă.

”Ce vă pot spune este că PNL va da premierul, cum este normal, iar numele acestuia este apanajul președintelui, deci domnia sa va face nominalizarea.” a continuat Rareș Bogdan. Cu PSD, va fi o alianță paritară, a punctat liderul PNL. El a afirmat că nu vor exclude UDMR de la guvernare, dar nu ca și cum ar forma un guvern minoritar, cu mai multe ministere, dând de înțeles că partenerii de la UDMR vor primi mai puțin la împărțire. ”A fost un partener care s-a comportat elegant și corect și nu avem niciun motiv să excludem UDMR dintr-o viitoare construcție, chiar dacă am construi cu PSD și am avea majoritate și fără domniile lor, nu e cazul, trebuie să fie în continuare în Guvern, sigur, nu ca într-un guvern minoritar, cu atât de multe ministere, dar într-un guvern în care să aibă două-trei portofolii” a spus Rareș Bogdan, în declarația de presă. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel