Ce negociază PNL și PSD? Justiția sigur NU! Rareș Bogdan, veste pentru UDMR

foto Facebook Rareș Bogdan
foto Facebook Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, a făcut o serie de declarații la intrarea în sediul PNL. 

”Vom lua decizia corectă pentru România și pentru PNL” a spus Rareș Bogdan, într-o declarație de presă de la sediul PNL, adăugând că va fi decizia corectă în primul rând pentru România, pentru a încheia criza politică. ”Deja oamenii sunt exasperați și sunt chestiuni vitale ce țin de criza energetică și de implementarea PNRR”, a continuat Rareș Bogdan. 

”Noi ținem deschise negocierile cu cele două forțe politice, alături de care putem forma majorități, aritmetica este însă extrem de dură și de clară. Noi avem 114 parlamentari, din 134 cu care am intrat pe listă. Cei din USR au 80 de parlamentari, cei din UDMR 30. Deci mai avem nevoie, pentru constituirea unei majorități, de 9 parlamentari care vin din grupul minorităților naționale sau din partea neafiliaților sau din cei care au plecat alături de Ludovic Orban. 

Cu PSD, totul e mai simplu

Pentru o majoritate cu cei din PSD, lucrurile sunt mai simple, e o majoritate, cu tot cu UDMR, de aproape 300 de parlamentari, deci depășește cu aproape 70 de parlamentari cifra minimă pentru a trece un guvern. E ceva mai simplu, sunt alte incompatibilități, dar, până la urmă, pentru țară trebuie să treci peste orice. 

Nu vă pot spune decizia, nu este luată, se poate întâmpla absolut orice diseară (n.r. la ședința PNL)” a spus Rareș Bogdan, care a punctat că-n două- trei săptămâni am putea avea un guvern votat de Parlament. 

În același timp, Rareș Bogdan a anunțat că se va deplasa marți la Bruxelles, știind exact calendarul PNRR, dar și ce înseamnă banii pentru România: ”Sunt foarte multe obiective care trebuie puse în practică, există un interes național ca această țară să continue investițiile, dar și obiectivele majore”. 

Justiția, minister vital pentru PNL

Liderul liberal a vorbit și despre ”câteva linii roșii”. Printre ele, a enumerat reforma justiției: ”Este pentru noi un punct nodal. PNL va veni cu o propunere de ministru al Justiției, care să fie acceptată de populație. (...) Este vital pentru PNL, suntem singurii care putem garanta că reforma justiției continuă”. 

Ce vă pot spune este că PNL va da premierul, cum este normal, iar numele acestuia este apanajul președintelui, deci domnia sa va face nominalizarea.” a continuat Rareș Bogdan. Cu PSD, va fi o alianță paritară, a punctat liderul PNL. El a afirmat că nu vor exclude UDMR de la guvernare, dând, însă, de înțeles că partenerii de la UDMR vor primi mai puțin la împărțire. ”A fost un partener care s-a comportat elegant și corect și nu avem niciun motiv să excludem UDMR dintr-o viitoare construcție, chiar dacă am construi cu PSD și am avea majoritate și fără domniile lor, nu e cazul, trebuie să fie în continuare în Guvern, sigur, nu ca într-un guvern minoritar, cu atât de multe ministere, dar într-un guvern în care să aibă două-trei portofolii” a spus Rareș Bogdan, în declarația de presă. 

El a mai spus: ”Singurul minister pentru care mă voi bate să fie la PNL este Ministerul Justiției. În rest, vor fi discuții firești. Discuțiile nu au fost legate de nume, de portofolii. Sigur, dl. Cîțu e fost ministru de Finanțe, știe mai bine ce înseamnă, dar așa vin și eu și spun că Ministerul Dezvoltării este vital, că Ministerul Transporturilor este cel mai important, Ministerul Învățământului, al Agriculturii. Fiecare minister este important, toate sunt”. Anterior, Florin Cîțu a afirmat că e ”e crucial ca Ministerul Finanțelor să fie condus de un liberal”. 

VIDEO declarații Rareș Bogdan: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel