Rareș Bogdan despre Loteria Română, CONCLUZIE SUMBRĂ: „O mizerie de nedescris”

Jurnalistul Rareș Bogdan, realizator al emisiunii „Jocuri de Putere”, a comentat, miercuri, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, cu privire la demararea urmăririi penale, în cazul Companiei Naţionale Loteria Română.

"Am realizat peste 20 de ediții Jocuri de Putere în care am atras atenția cu privire la jaful perpetuu de la Loteria Română, pentru că acolo a fost una dintre marile pușculițe cu bani ale guvernărilor, începând din '96 încoace, prin semnarea a două contracte păguboase pentru statul român, cu societatea Intralot. Apoi, a unui al treilea contract cu societatea Novomatic, în urmă cu un an și jumătate. Este doar un vârf al iceberg-ului care se poate topi și care poate arăta cum Guverne peste Guverne, miniștri peste miniștri au stat conectați la banii de la Loteria Română. Această problemă pe care, astazi, procurorii o investighează a fost semnalată de un raport al Curții de Conturi, în urmă cu trei ani de zile. Din păcate, nimeni nu a luat în considerare acel raport. Sunt multe rapoarte ale Curții de Conturi care arată cum instituții sau companii ale statului au fost devalizate fost de către cei care le-au condus. De asemenea, a fost un celebru control al ANAF-ului, în urmă cu patru ani de zile, la Loteria Română, care a semnalat aceste încadrări voit greșite și lipsa unor licențe pentru aparatele, din cadrul Loteriei. Noi am mai atras atenția la Jocuri de Putere, alături de colegii mei, am făcut nenumărate emisiuni legate de modul în care s-a semnat noul contract cu Loteria Română, în care Loteria Română e, în continuare, jefuită, în care Loteria Română și cei care au preluat Novomatic, managementul acolo, nu plătesc statului român sumele pe care s-a obligat să le plătească, de minimum 75 milioane de euro pe an", a declarat Rareș Bogdan.

Realizatorul emisiuniii „Jocuri de Putere” a punctat faptul că în timp ce, în Ungaria, loteria ungară dă statului ungar între 180 de milioane de euro și 220 de milioane de euro, pe an, "Loteria Română dă statului român între șase milioane și 20 de milioane de euro, pe an și o parte din acești bani sunt furați".

Citește și: Loteria Română, urmărită penal de PCAB. Prejudiciu colosal estimat de procurori

"Mă bucur că procurorii au ajuns, în cele din urmă, și la Loteria Română. Acolo ce vedem, astăzi, e doar un vârf al iceberg-ului, o mizerie de nedescris care ne va arăta cum această companie care, în alte țări, finanțează cultura, evenimentele culturale și sportive, în România, a ajuns pe mâna unor șmecheri ai diferitelor Guverne și este o vacă de muls numai bună pentru partidele politice. Vă dau un exemplu: În Ungaria, loteria ungară, la populație de 9 milioane de oameni, cu o apetență mai mică spre jocuri de noroc, decât românii, dă statului ungar între 180 de milioane de euro și 220 de milioane de euro, pe an. În România, Loteria Română dă statului român între șase milioane și 20 de milioane de euro, pe an și o parte din acești bani sunt furați prin diferite șmecherii", a mai spus Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel