Loteria Română, urmărită penal de PCAB. Prejudiciu colosal estimat de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au dispus începerea urmăririi penale față de Loteria Română. Anchetatorii acuză instituția de desfășurarea, fără licență sau autorizație, de activități de jocuri de noroc de tip slot-machine, cu 6.263 de aparate, în perioada 2006-2014. Prejudiciul este estimat de procurori la 463 de milioane lei.

De asemenea, procurorii au luat măsura asigurătorie a popririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate în acest dosar, inclusiv în cazul Loteriei Române.

"În cauza penală cu nr. 39/P/2015 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București se efectuează urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurarea fără licență sau autorizație de activități din domeniul jocurilor de noroc prevăzută și pedepsită de art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc. La data de 26.03.2015, prin ordonanța nr. 39/P/2015 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de Compania Națională Loteria Română SA sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. faptă săvârșită în perioada 2006-2014, constând în aceea că în perioada de timp menționată a desfășurat, fără a avea licența și autorizările necesare, activități de jocuri de noroc de tip slot-machine cu un nr. total de 6263 aparate puse la dispoziție de către alte persoane juridice", se arată într-un comunicat al PCAB remis miercuri.

Vezi și: Loteria Română, anchetată pentru fraudă! Conturile au fost blocate

Prin aceeași ordonanță s-a dispus efectuarea urmăririi penale față de SC LOTROM SA, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 48 C.pen. raportat la art. 23 alin.l din O.U.G. nr. 77/2009 cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., constând în aceea că, în perioada 2006-2014, a pus la dispoziția Companiei Naționale Loteria Română SA aparate pentru activități de jocuri de noroc tip slot-machine cu care au fost desfășurate activități de jocuri de noroc neautorizate și nelicențiate. Cuantumul prejudiciului se ridică la suma de 463.373.647 lei.

În cauză s-a luat măsura asigurătorie a popririi asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel