Urmărește emisiunea live


Raportul Departamentul de Stat american: Corupția este endemică în România

Secretarul de stat american Mike Pompeo a prezentat miercuri raportul anual al Departamentului de Stat privind situaţia drepturilor omului în lume. Referitor la România, documentul menţionează printre altele durata excesivă a proceselor.

Corupţia continuă să fie o problemă în România, constată Raportul Departamentului de Stat american pe tema Drepturilor Omului, menţionând şi condiţiile dificile din penitenciare, precum şi agresiuni ale forţelor de ordine.

Şeful diplomaţiei americane a evidenţiat negativ China, care se încadrează "într-o categorie aparte", precum şi abuzurile din Iran, Sudanul de Sud, Nicaragua şi China.

În privinţa României, raportul pentru anul 2018 constată că autorităţile civile şi-au menţinut controlul asupra forţelor de securitate. Problemele semnalate în domeniul drepturilor omului sunt legate de corupţia "endemică" a oficialităţilor şi de violenţele poliţiei împotriva romilor. Sistemul judiciar a luat măsuri pentru anchetarea şi condamnarea oficialilor care au comis abuzuri, dar autorităţile au amânat procedurile în care sunt implicate presupuse abuzuri ale poliţiei. De aceea, multe astfel de cazuri s-au încheiat cu achitări.

Procese lungi

Insuficienţa personalului, a spaţiului fizic şi a tehnologiei din sistemul judiciar împiedică în continuare celeritatea şi eficienţa actelor de justiţie, iar ca urmare durata proceselor este excesivă, observă Departamentul de Stat. Condiţiile din închisorile din România rămân grele şi nu se ridică la standardele internaţionale, se mai arată în raport. În legătură cu libertatea presei, documentul menţionează că jandarmeria a agresat fizic, verbal şi cu gaze lacrimogene cel puţin 15 ziarişti, cu ocazia protestelor publice din 10 august anul trecut.

Vezi și: Reporteri fără Frontiere, solicitare către Curtea Penală Internațională 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel