Raport guvernamental: Biserica Catolică din Irlanda ascunde abuzurile asupra copiilor din anii ’90

dublin
dublin

Un raport sponsorizat de guvernul irlandez arată că Biserica Catolică a ascuns, în anii 1990, numeroase abuzuri asupra copiilor, chiar şi în urma reglementărilor impuse pentru protecţia minorilor.

autor: Iulia Marin

Conform Euronews, descoperirile recente au scos la iveală  bătăile şi violurile pe care membrii ordinelor religioase ori preoţii le-au săvârşit asupra copiilor. Plângerile şi reclamaţiile acestora au fost muşamalizate, iar superiorii ierarhici au făcut tot posibilul pentru a le ţine departe de public.

Raportul se concentrează asupra abuzurilor a  19 preoţi care, din ianuarie 1996 şi până în februarie 2009, nu au fost reclamaţi poliţiei, în ciuda abuzurilor repetate asupra copiilor. În plus, nici alte organisme de protecţie a copilului ori de sănătate publică nu au fost înştiinţate. Episcopul de atunci, John Magee, a dat o declaraţie mincinoasă autorităţilor, susţinând că absolut toate abuzurile au fost raportate şi înregistrate.

Ministrul Justiţiei din Irlanda, Alan Shatter, afirmă că toţi cei care s-au făcut vinovaţi de ascunderea acestor abuzuri riscă până la cinci ani de închisoare.

De asemenea, Vaticanul a fost descris în raportul guvernamental ca fiind complet inutil şi neimplicat în rezolvarea acestor aspecte delicate. Din acest punct de vedere, Shatter susţine că autorităţile de la Vatican au avut rol de complici şi că se vor lua măsuri în acest sens, reprezentantul Papei din Irlanda urmând să fie convocat.

Acest raport este al patrulea de acest fel realizat de guvernul irlandez. Conducătorul Bisericii Catolice din Irlanda, Sean Brady, şi-a cerut scuze public, exprimându-şi ruşinea şi tristeţea pentru cele întâmplate. Concluziile şi descoperirile acestui raport marchează “o altă zi îndoliată”  pentru Biserica Catolică din Irlanda, a mai spus Brady.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel