Raport GRECO. Reacţie Augustin Lazăr, procuror general

Augustin Lazăr
Augustin Lazăr

Augustin Lazăr a reacţionat după publicarea raportului GRECO, dând asigurări că "în continuare vom fi consecvenţi în a apăra ordinea de drept".

Procurorul general Augustin Lazăr a dat asigurări joi, după ce GRECO a publicat un raport în care arată că România a făcut progrese limitate în implementarea recomandărilor privind prevenirea şi combaterea corupţiei, că Ministerul Public va fi în continuare consecvent în a apăra ordinea de drept şi legile europene ale Justiţiei.

Întrebat la ieşirea din CSM cum comentează raportul Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO), Augustin Lazăr a răspuns:

'Eu am văzut că Ministerul Public este bine apreciat ca activitate în acest raport şi aş dori să vă asigur că în continuare noi vom fi consecvenţi în a apăra ordinea de drept, în a apăra legile Justiţiei, legile europene ale Justiţiei'.

Joi, GRECO, organismul anticorupţie al Consiliului Europei (CoE), a publicat un raport în care arată că România a făcut progrese extrem de limitate în implementarea recomandărilor GRECO de prevenire şi combatere a corupţiei în privinţa membrilor parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.

GRECO evidenţiază că România a implementat pe deplin numai două din cele 13 recomandări incluse într-o evaluare din 2016. Şapte recomandări nu au fost implementate, iar alte patru au fost doar parţial implementate, precizează Consiliul Europei într-un comunicat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel