Urmărește emisiunea live


Raport final Colectiv, informații șocante: Cum putea fi evitat incendiul

Specialiştii de la INSEMEX Petroşani, cei de la Institutul Naţional de Expertize Criminalistice şi chimiştii de la Universitatea Bucureşti au tras concluziile finale cu privire la incendiul din Colectiv din 30 octombrie 2015 în expertiza cerută de procurori. 

Raportul final arată că substanțele care existau în aer nu au contribuit la declanșarea incendiului, potrivit informațiilor obținute de Digi24. Cu privire la viteza de propagare a flăcărilor, specialiștii INSEMEX stabiliseră în raportul lor că viteza de propagare a flăcărilor a fost de 2,3 metri pe secundă, iar cei de la Institutul Național de Expertize Criminalistice  nu au tras nicio concluzie cu privire la viteza de propagare a focului. 

Raportul final a stabilit că viteza cu care s-a deschis focul a fost de 3,5 metri pe secundă, mult mai mare decât cea stabilită inițial. Experții arată că artificiile care au fost montate în clubul Colectiv nu au fost poziționate corect. În primul rând, erau destinate strict spațiilor deschise. În plus, au fost poziționate mult prea aproape de stâlpul care nu era ignifug. Ar fi trebuit să existe cel puțin cinci metri între artificii și stâlp.

Experții arată, în concluzia lor, că dacă în club ar fi fost mai multe stingătoare la îndemâna clienților, focul ar fi putut fi stins, însă în club era un singur stingător, restul fiind într-o cameră alăturată. Acest aspect important, cumulat cu faptul că artificiile care nu au fost amplasate corect, că spuma poliuretanică nu era ignifugată și s-a aprins foarte rapid au dus la tragedia Colectiv care a îndoliat România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel