RAPORT Despescu IGPR. Coarnă lăsat, din nou, în off-side după controversa de la Capatos

Dumitru Coarna FOTO AGERPRES
Dumitru Coarna FOTO AGERPRES

Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, spunea, joi seară, în emisiunea lui Dan Capatos, că Bogdan Despescu, șeful Poliției Române, nu poate veni atât de repede cu raportul privind pedofilul Eugen Stan, dar iată că IGPR deja a prezentat astăzi documentele.

"Nu putem să tragem o concluzie, din punct de vedere penal, că un cetățean al acestei țări este vinovat fără să avem o probă. Luni se așteaptă un raport din partea șefului IGPR cu privire la tot ansamblul acestor fapte", spunea Dumitru Coarnă la Antena 1, joi seară, în timp ce jurnalistul Val Vâlcu declara că raportul trebuia să fie deja transmis, neavând de ce să dureze totul atât de mult timp.

Așadar, IGPR nu a mai așteptat weekendul și a dat raportul mult mai repede decât credea liderul Sindicatului Național al Polițiștilor. Dumitru Coarnă, în mod ciudat, este un fel de purtător de cuvânt al Poliției Române, deși este lider sindical. Ar trebui să se facă o distincție între activitatea de lider sindical și funcția de purtător de cuvânt. Poliția are purtător de cuvânt, dar apare doar recitând comunicate de presă, neexistând un dialog adevărat cu societatea. Acest dialog este substituit de Dumitru Coarnă și alți câțiva lideri sindicali. Poliția Română practic nu are chip. Dovada cea mai bună că nu există o strategie de comunicare este că după scandalul de joi seară, din emisiunea lui Dan Capatos, Dumitru Coarnă a fost lăsat, din nou, în off-side. El explica faptul că este nevoie de zile în șir pentru a se face raportul IGPR și să fie derulată o anchetă administrativă. De altfel, documentul ar fi trebuit să apară în 48 de ore după descoperirea făptașului.

VEZI ȘI: Când spune Dumitru Coarnă ADEVĂRUL? Două dezinformări controversate în cazul pedofilului Stan

Ce arată raportul IGPR

Raportul IGPR dezvăluie mai multe deficienţe în instrumentarea dosarelor de agresiune sexuală constatate la Secţia 18 şi Secţia 22, ce îl privesc pe Eugen Stan, poliţistul pedofil.

Mai multe deficienţe în instrumentarea dosarelor de agresiune sexuală care îl vizează pe agentul Eugen Stan au fost constatate la Secţia 18 Poliţie şi la Secţia 22 Poliţie din Bucureşti, potrivit unui raport al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) făcut public, vineri, de Guvern.

La Secţia 18 Poliţie, verificările efectuate au relevat faptul că, în ceea ce priveşte agresiunea săvârşită de agentul Eugen Stan în anul 2016, subcomisarul Daniel Oprea, desemnat să instrumenteze cauza, nu a respectat dispoziţiile privind cercetarea penală a personalului din structurile Ministerului Afacerilor Interne şi cele privind modalitatea de înregistrare şi soluţionare a dosarelor penale având ca obiect infracţiuni de competenţa unităţilor de poliţie aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sau a unităţilor de parchet din subordine.

Deficienţe la Secţia 22 Poliţie

Mai multe deficienţe au fost constatate în ceea ce priveşte activitatea unor cadre de la Secţia 22 Poliţie, după agresiunea sexuală din 5 ianuarie 2018. Referitor la comisarul şef Florin Adrian Pătru, şeful Secţiei 22 Poliţie, dar şi la subcomisarul George Dinicu, şeful Biroului Investigaţii Criminale, raportul arată că nu au respectat dispoziţiile privind modalitatea de înregistrare şi soluţionare a dosarelor penale, nu au organizat şi coordonat în mod eficient cercetarea la faţa locului şi nu au dispus toate măsurile necesare pentru verificarea detaliată a tuturor imaginilor surprinse de camera de supraveghere din lift, fapt care ar fi putut conduce la prelevarea de urme biologice de la locul faptei.

Inspectorului Daniel Popa, subinspectorului Florin Neacşu şi agentului principal Mihai Laită de la Biroul Investigaţii Criminale, precum şi comisarului şef Cosmin Stanciu şi agentului principal Emanuela Tican de la Biroul Criminalistic şi se reproşează, de asemenea. că nu au efectuat în mod eficient cercetarea la faţa locului.

Raportul mai arată că alţi doi agenţi, Iulian Puiu şi Iulian Petreanu, 'în urma deplasării la locul săvârşirii agresiunii sexuale asupra celor doi minori, deşi au desfăşurat activităţi de identificare a autorului agresiunii, au lăsat neasigurat locul comiterii faptei până la sosirea echipei de cercetare la faţa locului'. Guvernul a făcut publică Nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate cu privire la cazul poliţistului Eugen Stan şi măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel